fredag 8 augusti 2008

Höstambitioner

Varje höst vill jag så mycket.
När kurskatalogerna dimper ner slänger jag inte en enda.
Jag lusläser dom och frossar bitterljuvt i de mest obskyra kursbeskrivningar.
Ofta så blir det ingenting. Jag tycker inte att jag hinner. Jag hatar egentligen att binda upp mig på en särskild tid varje vecka. Och nu börjar så smått storebror få veckoaktiviteter som tar tid.

Men denna höst vill jag verkligen ta upp mitt silversmide igen, en hobby jag verkligen älskar. Och surdegskursen på Saltå förstås. Den är bra, för den är bara två dagar.

Sen hade jag velat ta upp franskan, lära mig spanska, ta upp skrivandet, målandet, börja sy, tova i ull, karva i läder, glasera en mutter, grensla en kopp... Nä, nu spårade jag ur. Igen.

5 kommentarer:

fd +1 trappa sa...

Jag förstår precis vad du menar! Och vad komiskt att vi är likadana!

Däremot är jag inte lika händig som du utan går in mer för språk. Fast jag hittade å andra sidan en trädgårdskurs. Över en hel termin. För 5.000 SEK. Det är ju helt galet.
Jag kommer (nog) inte att gå kursen. Jag vet att den kommer resultera i att jag ägnar hela nästa trädgårdssäsong på att kasta en massa pengar (och tid) i trädgården och att jag säsongen efter det har tröttnat till förmån för något annat.

Men det är kul med katalogerna. Precis lika kul som papper och pennor och sånt som klassas som Stationary på eng. Och det kommer också en massa reklam om det så här års. Visst är det många glass-sudd, men...

Tjockalocka sa...

Å, stationary! I love. Det var det allra bästa inför skolstart; välja omslagspapper till böckerna, köpa pennor, kollegieblock, suddigum, vaxböcker! Jag går och slänger suktande blickar mot Akademibokhandeln i Fältan just nu...

Anonym sa...

Jennie, jag kan tipsa om en jättebra internettjänst där du kan plugga språk hemma, och mycket bättre än att gå på veckokurs! spanishpod.com om du vill lära dig spanska. Man väljer sina egna nivåer. De har säkert frenchpod.com också, jag har inte kollat.

jag läser just nu kinesiska (mandarin) på Chinesepod.com.

Lotta L

åsa sa...

Det där med att grensla en kopp tycker jag att du ska satsa på, du behöver ju inte ens lämna hemmet och kursen går endast var fjärde vecka. Go for it!

Tjockalocka sa...

Lotta L: Tack!

Åsa: Ja, kanske det! Det kan bli spännande. ;-)