fredag 1 augusti 2008

Audi A4 2004

Ja, vad hände med bilen?

I rondellen där bilen började hicka kraftigt, nyss ipackad med en gigantisk packning samt två nyss insomnade barn för färd mot Estoccolmo, fanns en Audiverkstad. Problemet var bara att den stängde fyra. Vi var där fem i fem.

En snäll mekaniker som redan var för sen till kalas, stannade kvar för att åtminstone hjälpa oss att hitta felet med en särskild dator. Tyvärr var reservdelslagret låst medelst datorstyrning.

Alltså tändspoleurkukning på tredje facking cylindern.

Ringer försäkringsbolaget och kollar options. Hyrbil, buss eller hotell och billagning. Väljer sista alternativet. Har tur och får sista hotellrummet i fullbokade sommarstaden. Familjesvit. Barnen i extas. One more night i bollhavet.

Har ännu mer tur - det måste vara måsskiten - noll sju noll noll susar maken upp till snälle bilmeken och får bilen fixad på tjugo minuter. Han slår i en massa databaser och får upp att felet är ett känt fel på Audi's av denna eminenta årgång och därmed täcks av nån good will-garanti. Bilfel och hotell således gratis för oss.

Det kändes surt som fan när det hände men blev väldigt bra till slut. Knut är kär i tre franska flickor som han träffade i bollhavet den kvällen...

1 kommentar:

Cicki sa...

Det blev ju ett bra slut på den historien.......å så levde de lyckliga i alla sina dagar. Snipp, snapp, snut, så var sagan slut....:-)