fredag 29 augusti 2008

After work på Fältan

Som en galjonsfigur på sitt sjörövarskepp står sonen längst fram i kundvagnen på VI Sabis. Det är fredag eftermiddag, det är after work på Fältan. Det innebär att Östermalms bästa mataffär har sedvanlig provsmakning på livets goda.

Sonen kryssar som en atlantångare med mammamotor mellan munsbitar av årgångslagrad manchego, baconlindade tigerräkor, nypressad hallonjuice, örtmarinerad pecorino och nybakad pain de campagne. Fredagshandlingen är en ren njutning.



Vad det blev? Färsk fullmatad krabba, hovmästarsås, en frasig baguette, en bit av örtpecorinon samt en flaska Chablis Premier Cru från 2000.

3 kommentarer:

S... sa...

VI var också där! T älskade räkorna utan såsen, jag handlade också pecorinon (plus en tryffel brie och Saint Agur). Här ska det moffas ikväll...

Hade ni ställt vagnen med regnjacka utanför?

Tjockalocka sa...

Jajjemen! Och så missade vi varandra?!

Är ni hemma? Vi drar till Skansen imorgon om ni är sugna.

S... sa...

Lustigt, vi var och hämtade
N:s medicin, så såg jag vagnen och tänkte att det var ni!

VI är på landet men funderar på att komma in till skansen, men det blir isåfall efter lunch. Jag hör av mig!