lördag 30 augusti 2008

Ung och dum

När jag läser sånt här, *djupt andetag och lång paus* skäms jag så fruktansvärt mycket över att jag en gång i tiden var övertygad tokmoderat.

12 kommentarer:

Tokmoderaten sa...

Tjockalocka, du borde skämmas mer för att du anser dig veta bättre än mig vad som passar min familj bäst. Detta har inte ett smack med jämställdhet, och kvinnans lika värde att göra. Jag står till 100% upp för kvinnans rätt, och vet att det återstår mycket att göra!

Men nu är naturen sådan att kvinnan och den nyfödda lever i symbios de första månaderna. Men om du nu tycker att en nappflaska är bättre än kroppskontakt och värme från en ammande mamma så är det väl din verklighetsuppfattning...

Tjockalocka sa...

Kära fredrik antonsson,

Låt var och en skämmas för sig själv.

Jag tycker bara det är pinsamt att en politiker/politiskt engagerad person inte klarar att skilja på sak och person. Åtminstone vet vad som är privat och vad som är politiskt.

Jag struntar faktiskt i just din enskilda familjesituation.
Jag vänder mig mot stridsropen för sk "valfrihet" och sedan i samma mening bortförklaringarna till varför pappor inte "kan" vara hemma, mer än möjligen de två socialdemokratiska pappamånaderna.

Jag menar att varken "naturen" (vad är det, för övrigt??), "symbiosen" eller amningen utgör egentliga hinder för att dela mer lika på föräldraledigheten. Allt går att lösa om man vill, och det är väl precis det det egentligen handlar om.

Tack, fredrik antonsson, för ditt svar!

Naturen, symbios, amning.

Anonym sa...

Bäste Fredrik Antonsson. Jag vet inte om du någonsin sett en nappflaska/hållit i en bebis. Men jag vill meddela att det går utmärkt även för män att hålla små barn nära, nära och ge dem båda mat och ömhet.

Jag (och många med mig) fick dessutom en bättre "symbios" i familjen när vår spädis gick upp i vikt och slapp ligga med näringsdropp. Hej.

Den förvånade pappan sa...

Fredrik...en liten fråga bara.

"Jag står till 100% upp för kvinnans rätt, och vet att det återstår mycket att göra!"

Men står du upp för mannens sak då? MÅnga kvinnor är nöjda med att vara hemma med sina barn, de känner ingen större vilja att "dela med sig" av ledigheten. Och många män orkar inte ta fajten.

För mig är detta inte ett förslag som gynnar mamman, det är ett förslag som gynnar pappan...

Jennie sa...

Akta dig Tjocklockis, snart är du inte bara rödstrumpa utan även röd på andra sätt ;-).

Jennie sa...

...och skäms inte för dina ungdomssynder, en gång i tiden trodde jag att jag var kristdemokrat. Jag lovar, det är sant. När den religiösa blir gammal blir hon förjävlig eller hur ska man säga...? ;-)

Anonym sa...

Tjockalocka; Nu blir t o m jag lite upprörd. Inte tycker jag att du gjort dig förtjänt av att sågas vid fotknölarna och helt ärligt så kan väl pappor ta hand om barn på ett lika nära sätt som mammor?

Det där med symbios är ju bara snack.För mig handlar det om att varje enskild familj ska få välja det som passar dem bäst inte att de som väljer det ena eller andra är sämre föräldrar...

Majema; jag som är kristen o allt kan inte ropa hurra över KD:s pinsamma/tveksamma politik heller även om jag inte titulerar mig röd...

Tjockalocka sa...

Det blir nästan ogörligt att rationellt diskutera könsroller och jämställdhetsproblematik när den man diskuterar med egentligen tror att "naturen" redan förutbestämt vem som är ämnad till vad.

Tjockalocka sa...

Hosanna: Jag ska försöka..! :-)

Anonym sa...

Tjockalocka; tack :)

Tokmoderaten sa...

Indievuxen...
"Bäste Fredrik Antonsson. Jag vet inte om du någonsin sett en nappflaska/hållit i en bebis. Men jag vill meddela att det går utmärkt även för män att hålla små barn nära, nära och ge dem båda mat och ömhet."

Med fyra söner så har jag det, och jag njöt av varje sekund också. Det jag vänder mig emot är att man lägger in brasklappar och pekpinnar för att detaljstyra en vardag som vi själva vill skapa.

Tokmoderaten sa...

Och Pappan: Det ligger mycket i ditt resonemang om man vs kvinna. Själv ville mina barns mor vara hemma hela tiden, hon njöt i fulla drag av detta. Och eftersom jag är i vårdsvängen och jobbar liksom jobbade natt hade jag i snitt 4-5 lediga dagar i veckan då jag på alla sätt kunde vara delaktig. Utan denna möjlighet hade kanske den av samhället krävda insatsen varit i minsta laget, men det är ju fortfarande upp till oss att hitta vår väg...