Man tager:
1 skiva franskt surdegsbröd, på vilken man brett mjukrört smör med finhackad vitlök
En kvarts kilo kantareller, smörstekes och peppras samt saltas med flingsalt, i med en skvätt fond (jag använde kycklingfond), lagom mycket grädde och reds av med lite Maizena.
Toppas med ett par skivor Västerbotten.
Gratineras i ugn.
5 kommentarer:
Låter underbart!
Perfekt!
Men en varning utfärdas för Maizenan. Det är otroligt lätt att överdosera, om man är novis. Jag är dock övertygad om Tjockalockas erfarenhet och expertis inom ämnet.
Själv tänker jag använda höstens överflöd av kantareller till att fullkomligt överösa kommande kräftskivas västerbottenpaj med dem.
GiG: Ja, maken hyser samma skepcism som du till denna nymodighet (Maizena), och man kan gott och väl skippa stuvningen och bara lägga på dom au naturel, men jag gillar det gräddiga.
Mums för kräftor och västerbotten!
Här blev det egenhändigt plockade KarlJohansvampar...i härligt gräddig pastasås...
s: Mums!
Skicka en kommentar