torsdag 1 januari 2009

Dagen innan ett nytt års början, dagen efter


På det hela taget en lyckad nyårsafton. Vi träffade vänner på seneftermiddagen, utan barn, och drack champagne ur magnumbutelj och åt varm anklever ackompanjerade av Sportify's alla möjligheter till nostalgitrippar. Skålande med gamla kära vänner och hade två timmars total bliss.

Åkte hem till en mer kaotisk nyårssupé, solamente la familglia, bestående av blinier toppade med iransk kaviar, crème fraiche och rödlök, färskkokt hummer med pepparrotsmajo samt saffranscrème brûlée. Champagne förstås. Barncider till kidsen som envisades med att äta middagen iförda solskyddsdräkterna avsedda för Thailandsresor, keps och allt.

Smolket kom i form av obehagligt sms från mormodern som hoppades att vi kunde "sova gott inatt" med tanke på att hon sitter ensam och eländig. Jag gjorde mitt bästa för att inte låta klumpen i magen växa sig större, men aptiten på hummern försvann.

Tände sen tjugo tomtebloss på balkongen och önskade alla förbipasserande Gott Nytt. Bäddade ner oss i soffan och kollade på Grevinnan och Betjänten, åt jungfrubröst, och försökte hålla oss vakna. Sonen däckade mot sin egen vilja halv elva, dottern på mattan fem minuter därefter och sedan maken. Endast modern var vaken. Dunade in halv tolv, och var rätt nöjd med det faktiskt.

Önskar er alla ett Gott Nytt År och hoppas ni haft en fantastisk start på det nya året!

2 kommentarer:

Chrissan sa...

God fortsättning på nya året!

Sus sa...

Jag har inte följt din blogg så slaviskt.
Men en sak verkar i alla fall glasklart.
Din mor är martyrisk.

Hoppas 2009 blir mindre martyrfärgat från hennes sida.
Hon skulle nog må bättre av det själv.
Bitterhet kan verkligen ta död på folk.