lördag 10 januari 2009

Plask

Halv tio åkte vi till badhuset. Blev översköljd av gamla kroppsminnen av skoltidens badhus med fuktiga golv som jag tåtrippade över för att undvika äckliga hårgeggor och grus.

Låsa in grejor i plåtskåp. Duscha naken med en massa andra tanter. Tvåla. Dra på fuktig bikini.

Dessutom få bestämda dottern att inte sätta sig i gegget, få på henne baddräkten och armpuffarna på motsträviga armar. Sedan in i klordimmorna, in till varma poolen med alla andra barnfamiljer. Pappan och sonen och sonens kompis med pappa redan i plurret.

Det var jättekul - hoppades djärvt från poolkanterna, dottern som om hon aldrig varit annat än en Esther Williams i miniatyr. Båda kastade sig i vattenrutchkanan och åkte plums under vattnet men kom frustande upp igen, glädjetjutande.

Det var kanonkul tills två badvakter kom in och meddelade att alla måste upp ur bassängen eftersom de måste tömma och rengöra då det hänt en 'olycka'... Det var ändå dags för lunch så det gjorde inget.

Merän att både jag och känner oss en smula yra och illamående nu. Inbillning? Tar det säkra före det osäkra och beställer extrastark Vindaloo för hemkörning. Kanske måste helgardera med en whisky ikväll också.

Gulp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rekommenderar du Sumpans badhus? Dags att ta H till badet känner jag. Hans lilla badbalja räcker inte för hans svanhopp längre.

Tjockalocka sa...

Ja, det är lugnare i Sumpan än på tex Eriksdalsbadet som är helt hysteriskt (säger dom som vet). Och så har dom en ganska stor bassäng som håller 32 grader. H skulle gilla't!