tisdag 30 september 2008

Tisdag

Engelsk Nytol, somna sött, vakna av väckarklockan halv sju. Frukost tio i åtta, utcheckning två minuter i åtta, bussavgång fem över. Lilla bouclédräkten på. Besök på Sharps fabrik utanför Nagoya. LCD-teknik i gigantformat, största platt-TV'n i produktion 105 tum. Fjärrstyrd guide som inte kunde svara på några frågor utanför den hårt censurerade mallen. Sedan en avstickare, jag och kollegan Chris med guide, tåg ut på landsbygden, taxi ännu längre ut. Pang, dök det upp ett landat rymdskepp och vårt besök på CTI (Climate Technology Initiative) var på riktigt. Inga rymdgubbar utan fyra japaner i chefsposition och en sekreterare. Först artighetsritual med grönt te i mottagningsrummet, sedan ömsesidiga presentationer och presentutdelning. Expresståg till Tokyo. Wow. WOW. Vilken. Stad. Incheck på ANA Intercontinental. Gigantiskt skyscraperhotell i ambassadkvarteren Roppongi. Mitt rum har en fantastiskt utsikt från artonde våningen. Minibaren är to die for. Det finns flera restauranger och barer på flera olika plan. Jag och kollegan svidade om på tio minuter och hoppade djärvt på tunnelbanan och tog os till "kameradistrikten". Att shoppa i Tokyo är en vetenskap - alla kategorier av prylar har egna distrikt. I kameradistrikten finns sålunda enbart affär efter affär me kameror. Shoppade enligt makens önskemål, objektiv och minnekort, samt en liten kompaktis för vardagsbruk. Avslutade med en New York och Bellini i vår egen skybar på 36:e våningen. Nu är klockan tio över ett på natten och jag säger over and out för idag. Imorgon serious visit på ministeriet.


Besöket på ICETT, CTI


Dagens bentolåda på tåget


Jag äter lunch på tåget med sovande japan


En fullpackad T-bana i rusning, kollegan Chris i hörnet.


Lite av dagens shopping (objektiv, minneskort, batteri, kompaktis)


Champagnedrink i skybaren

11 kommentarer:

åsa sa...

De där benen som sagt, snygga, mycket snygga

Anna sa...

Och jag vill poängtera detsamma: det är några fantastiska spiror du ligger inne med!

Och vilket äventyr! Säger jag som just vikt ett tvättberg, fryst in nötfärs och klippt barnens naglar...

Malinka sa...

Aha, du har lagt dig till med japanernas nästantill obligatoriska v-tecken-vid-fotografering!

Det låter fantastiskt. Jag kunde ha åkt till Japan i höst. Fast det hade varit som omhändertagare av två barn medan maken karaterade i två veckor ... Vi valde bort det.

Fru Kaos sa...

Benen...

Tjockalocka sa...

Ha ha. Har jag sagt att min mamma i unga år, då hon bodde i USA, på kontoret var känd som Ms Leggy..? Det kanske går i arv. Alltid nåt. :-)

CATOVENTURE sa...

Bra handlat! Nikonmonstret skall pimpas!

Lovisa sa...

Du är ju snygg hela du! Och de där matlådorna... *dreglar lite*. Nä, nu är det visst dags att micra gårdagens rester.

Åsa sa...

De där benen som sagt, snygga, mycket snygga

åsa sa...

De där benen som sagt, snygga, mycket snygga

åsa sa...

De där benen som sagt, snygga, mycket snygga

Johan lindkvist peetso sa...

jag älskar dig..var bara tvungen att säga det...bor i skene