söndag 14 september 2008

Herr Plommon

Vi fick flera kilo härliga plommon när vi var på besök i förorten igår.
Flera kilo.
Så nu har maken varit och handlat finfina glasburkar, jag handlade ingredienser, vi tog varsitt barnkalas, och kvällens teamwork består i att koka plommonchutney samt lägga in plommon i rom och konjak.

Idealiskt! Bo i stan men vara föremål för husägarvännernas generositet!

MUMS!

4 kommentarer:

Kajsa sa...

Ååååh, plommon i sprit låter ju underbart!

Patricia sa...

Plommonchutney är fantastico!

Anna sa...

Ja tack, det där rom- och konjaksreceptet skulle jag gärna vilja ta del av!

Tjockalocka sa...

Coming up: Lika mycket socker som vatten (3 dl av varje), 2 kanelstängr, kokas upp tills sockret är löst. Stäng av plattan. Lägg ner 1 kg skållade, skalade plommon. Koka upp. Stäng av. Svalna något. Ta upp lite lag, rör i 1,5 krm natriumbensoat, häll i grytan. Häll i 3 dl fin konjak eller rom (valfritt). Häll upp på väl rengjorda glasburkar med gummiring. Förvaras svalt och mörkt.