söndag 28 september 2008

Söndagsspektakel

Teceremonin var kul - visp av grönt pulver i fesljummet vatten, vrid medurs tre nittiogradsvarv, torka av tummen med speciell duk, ät två söta oblat, drick ur ditt nässelsoppsliknande te i exakt tre och en halv klunk, sörpla högljutt vid sista halvklunken. Klart.

Taxi med hjärttaxi eller klövertaxi* till liten gatan by the river. Traditionell sjurätters japansk middag, sittade i lotusställning på golv. Råa ål-ägg på sojabönspudding och makrillslem hörde till de mer oaptitliga rätterna, sashimi på klarröd tonfisk och äkta yakiniku till de mer kulinariska. Fri öl och vin och saké i exakt en och en halv timme. Vit persikokaka och grönt te som avslutning.

Alla är mer eller mindre helt jetlaggade och yra.
Själv hoppas jag på en god natts sömn, on the lady floor...


*(Klövertaxi är taxibilar med en grön klöversymbol på taket. Av tiotusen taxibilar är endast fyra stycken "fyrklövrar", övriga är treklövrar. Några i vårt sällskap åkte med en fyrklöver vilket betyder extra tur och lycka. Jag väljer att tolka det som ett gott omen.)

4 kommentarer:

Sara sa...

Här är man inte avundsjuk alls. Näpp.
Japan, vad skulle det kunna ha att erbjuda som skulle vara mer intressant än Söderort.

[attle] sa...

jag är avundsjuk! Låter skitspännande!

S... sa...

Det är klart att det är ett gott omen! :)

L. sa...

Å vad kul att få uppleva detta! Har du varit i Japan förr? Minst sagt trist med panikattacker, dock. Hoppas att du mår fortsatt bättre under bortavaron.