Eller "Att confitera en anka". Detta är vad maken ägnade sig åt under seneftermiddagen:
Anklår
Rimmas i salt över natten
Kokas i fem timmar i sitt eget flott
Läggs in i formar och kan sparas i kyl i flera månader. När man ska äta dom tas dom fram och knapersteks.
5 kommentarer:
Åh, jösses, det där blir gott!
Invig en ovetande: Det där flottet – var får man det ifrån?
Man köper det! I saluhallen. Kostar ca 50 kr burken... Men kan sparas och användas igen :-)
Aha, måste kolla.
Var och intervjuade ägarinnan på en snoffsig restaurang i förmiddags, och hennes käksmästare häll då på med något liknande, med en grissida.
KÖÖÖKSMÄSTARE...
Ja, man kan tydligen confitera allt möjligt! Vännerna som inspirerat oss testade att confitera lamm, det blev gott men väldigt salt tydligen (kanske tog åt sig mer av rimningen än ankan?)
Skicka en kommentar