Jag älskar surkål. Det blir helt otroliga fisar av surkål. Fantastiska odörer. Det luktar liksom inte fis - det luktar som om hela Pfizers svavelosande tillverkningsindustri flyttat från utanför Strängnäs in i vårt vardagsrum.
Fantastiskt!
4 kommentarer:
Anonym
sa...
Vad skönt att jag inte är ensam. T och jag trodde att vi var de enda som njöt av denna delikatess. Den står faktiskt på menyn ikväll tillsammans med bulgur och någon smakrik korv...'
A-S: Det är fantastiskt gott! Finns en polsk restaurang här i stan som serverar en helt underbar fläskkotlett på bädd av surkål. Vi gör även varma mackor med surkål, kassler och dijonsenap samt ost.
Tack för tipset på varma mackor! Dom kommer vi nog att testa snart. Eftersom vi bor i Gävle nuförtiden har vi både Skutskär och Korsnäs att skylla på när de oundvikliga gaserna sätter igång... Mycket praktiskt ;-)
4 kommentarer:
Vad skönt att jag inte är ensam. T och jag trodde att vi var de enda som njöt av denna delikatess. Den står faktiskt på menyn ikväll tillsammans med bulgur och någon smakrik korv...'
A-S: Det är fantastiskt gott! Finns en polsk restaurang här i stan som serverar en helt underbar fläskkotlett på bädd av surkål. Vi gör även varma mackor med surkål, kassler och dijonsenap samt ost.
Smaklig spis!
humm. jag vet att jag gillade det i Tyskland under en genomresa under senare delen av 1900-talet. Kanske värt att prova igen...
Tack för tipset på varma mackor! Dom kommer vi nog att testa snart. Eftersom vi bor i Gävle nuförtiden har vi både Skutskär och Korsnäs att skylla på när de oundvikliga gaserna sätter igång... Mycket praktiskt ;-)
Skicka en kommentar