tisdag 25 mars 2008

Surkål

Jag älskar surkål.
Det blir helt otroliga fisar av surkål.
Fantastiska odörer.
Det luktar liksom inte fis -
det luktar som om hela Pfizers svavelosande tillverkningsindustri flyttat från utanför Strängnäs in i vårt vardagsrum.

Fantastiskt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skönt att jag inte är ensam. T och jag trodde att vi var de enda som njöt av denna delikatess. Den står faktiskt på menyn ikväll tillsammans med bulgur och någon smakrik korv...'

Tjockalocka sa...

A-S: Det är fantastiskt gott! Finns en polsk restaurang här i stan som serverar en helt underbar fläskkotlett på bädd av surkål. Vi gör även varma mackor med surkål, kassler och dijonsenap samt ost.

Smaklig spis!

[attle] sa...

humm. jag vet att jag gillade det i Tyskland under en genomresa under senare delen av 1900-talet. Kanske värt att prova igen...

Anonym sa...

Tack för tipset på varma mackor! Dom kommer vi nog att testa snart. Eftersom vi bor i Gävle nuförtiden har vi både Skutskär och Korsnäs att skylla på när de oundvikliga gaserna sätter igång... Mycket praktiskt ;-)