söndag 12 oktober 2008

Tillfälligheter

Sprang på en gammal vikarie från dagis, som slutade i våras. Gammal och gammal, tjejen är knappt tjugo, men hon var en av Carlas favoriter. Nu extraknäcker hon i lokala sportaffären.

Maken tog en chansning, som vi pratat om förut, och frågade henne rakt ut om hon var intresserad av barnvakteri hos oss. Jo'rå, det var hon nog. Vi bytte nummer.

Hoppas hoppas hoppas!

Det skulle vara det bästa - en tjej som barnen redan känner - som har jobbat på dagis och kan det här med ungar - och som man kan känna sig helt trygg med. Som det är nu har vi, om vi skulle behöva hjälp; 1) en syster i Östersund och 2) ...ingen mer. Ibland fattar jag inte själv hur vi gör.

6 kommentarer:

Kajsa sa...

Åh, det låter ju super! Vi hade en underbar tjej som slutade på Lydias dagis i somras och ska plugga nu och som anmält att hon gärna är barnvakt. Vi har länge tänkt att vi borde behålla kontakten med henne.. men nu har vi ju en till unge (som dessutom är ganska liten) och då känns det inte som om vi kan använda oss av henne, tyvärr. Annars är det ju perfekt.

Anonym sa...

Jag har en finfin syster (29 år och lärare) i Stockholm (Aspudden)som har varit barnflicka i ett flertal familjer genom åren. Du kan få hennes nummer om det skulle skita sig med denna tjej. Lycka till!

Anonym sa...

Å, det där har jag också tänkt på, dvs. att man borde fråga barnskötarna eller de f.d. barnskötarna. Vi har ju nästan lika stora barnvaktsproblem som ni.

Tjockalocka sa...

åsa: Tack! Det tar vi gärna emot i så fall!

Ja, problemet är också kontinuiteten, det tar ju ett tag för barnen att känna sig trygga med en person, och när de väl gör de då har våra tidigare hjälpor slutat pga plugga utomlands ett år eller skaffat pojkvän och inte har tid längre. :) Men det får man väl räkna med...

Malinka sa...

Hm. En av "fröknarna" på Gullpånkens avdelning slutade i våras, eftersom hennes vikariat var slut och nya vikariat gick till utbildade barnskötare och fsk-lärare.

Världens bästa människa som barnen älskar. Hon dyker upp ibland på fsk för att hämta sin kompis, och barnen rusar till henne. Skulle kanske fråga? Jag tror hon pluggar nu.

Men av någon anledning känns det lite pinigt ...

Anonym sa...

Jag blev uppraggad av en mamma när jag vickade på dagis under pluggtiden. Som barnflicka några veckor under sommarlovet - win and win situation. Man kan inte få mer än ett nej.