torsdag 23 oktober 2008

Han har ju jobbat i Sexet...

Jag fick hjälp av maken att dimensionera helgens rusdrycker.
Jag fick även hans hjälp att handla allt eftersom det blev så mycket.
Hur mycket blev det?

Eh. Tjugofyra flaskor vin av olika sort och kulör (vitt, rött, mousserande, champagne). En flaska vodka. Torr sherry. Konjak. Sauternes.

Jag vet inte vem av oss som kommer närmast. Jag tänkte typ en BiB rött och en vitt. Nu blev det lite mer.

4 kommentarer:

Magdalena sa...

Hur många blir ni? 20???? Jisses.. Jag måste säga att det låter som mkt alkohol. Och alkohol är det mycket det handlar om (på daglig basis) mellan raderna på många unga kvinnors bloggar. Jag blir orolig på riktigt!

Tjockalocka sa...

Nej, 7... :-D

En del av spriten ska vara till matlagningen och vinet kommer vi förmodligen inte dricka upp. Men bättre få över än att sitta torrskodd i ödemarken.

Ja, jag blir också orolig, just nu går en dokumentär om ambulansen på Gotland, där de plockar upp unga stupfulla under Gotlandsveckan.

Men för mig behöver du inte vara orolig :).

Magdalena sa...

Nä OK! ;o) Ska inte vara moraltant heller. Det är bara det att 10 år av mitt yrkesliv har jag tillbringat med att jobba med alk beroende personer... Därav oron. Ffa för unga kvinnor.

Tjockalocka sa...

Ja, jag kan hålla med i mycket. Som student flödade alkoholromantiken, det var alltid alkohol inblandat och i mängder. Jag tror nästan att jag kanske var i riskzonen, men som ung och student så var det 'normalt'.

Med yrkesliv och ålder och familjebildning så har ju det där fasats ut, periodvis helt. Nu handlar det för min/vår del om att njuta av ett fint vin på helgen. Sällan mer.

Fast visst kan jag ibland sakna den där okontrollerade känslan av berusning ibland - och det är väl just det som var så farligt (då). Däremot blir jag numera så fruktansvärt bakis av minsta lilla, och därför är det inte värt det öht.

Jag looovar att vara försiktig med spriten... :)