lördag 14 juni 2008

Skrika högt

Det kan ha att göra med att jag brände brödjävlarna så att de brann upp och brandlarmet gick (se nedan), men jag känner mig allt lite arg idag.

Kalas till exempel.

Vid förra barnkalaset vi befann oss på noterades en högst irriterande scenografi.
Barnen satt runt kalasbordet, mammorna assisterade sina ungar; skar upp tårta, hällde upp saft, torkade kladd och ställde frågor om och kring och till barnen och pysslade. Papporna drog sig tillbaka, några tog en kopp kaffe och började snacka fotboll, andra satt i soffan och glodde på spektaklet.

Jag blev förfärad och ropade en aning för högt på maken (som just hämtat nåt i bilen). -"Nu tar du över här!". Och så blev det som det ofta blir i somliga sammanhang. Min man och alla mammorna.

Jag gick ut och skrek högt.

7 kommentarer:

Malinka sa...

Ja. Min man brukar också hänga med mammorna. Om det inte är huligankalas.

Kaos-Anna sa...

Här är det mer uppdelat vid sådana aktiviteter.
Faktiskt.
Fast tendensen finns och jag blir lika irriterad som dig.
Vi delar. Först sitter jag, sen han, sen jag. Sjävklart för oss, men inte för alla och jag fattar inte att fler av mammorna lackar.

Tjockalocka sa...

För att dom har en unik situation och en unik uppdelning som passar just dom bäst..? ;-)

Nä, men allvarligt så tror jag det är samma gamla könsroller som spökar. Mammorna lackar inte eftersom dom inte ser problemet. Ungarna roddar man av gammal vana och att papporna håller sig ur vägen är väl bara skönt. Typ.

Men vad vet jag.

Kaos-Anna sa...

Jaha, när jag håller med dig, då är det fel också...

Anonym sa...

I våra sammanhang vill vi alla sitta och snacka så mycket som möjligt, så det får det delas. Men om jag ska vara ärlig roddar nog T mer än mig... :-)

Tjockalocka sa...

fru kaos: Fel? Nä? Jag ett, skojade med dig lite och två, skrev vad jag tror det beror på att mammorna inte lackar ur mer.

För jag håller med - dom borde göra det. Men om man inte ser ett problem så kanske man inte heller blir sur?

Själv är jag typiskt slö i alla festsammanhang - tar hellre en whisky i soffan än hjälper till med disken. Och det kan bli lite konstigt när jag befinner mig i könstypiska miljöer där det förväntas att fruarna går ut och snackar i köket och hjälps åt med disken. Dom sammanhangen är lyckligtvis rätt få... :-D

Kaos-Anna sa...

Jag slöar helst också. Plocka disk kan man göra vid sina egna bjudningar.