söndag 8 mars 2009

Jambo!

Flög alltså KLM/Kenya Airways, och det var nåt helt nytt. Serviceandan i sig var det inget fel på, däremot exekveringen. Leveranserna uteblev s a s. Bad man om en whisky till kaffet dröjde det tjugo minuter, sedan kom det en liten konjaksflaska rullandes på ett kaffefat. Utan glas. Vi hade visserligen individuella skärmar i varje säte, men ändå var det endast en film som visades, och det på bestämd tid.

Nåväl, anlände i mört skick (sov möjligen ett par timmar i det trånga sätet), till en visumkö lång som ekvatorn i ett kvavt rum där det utsöndrades diverse kroppsodörer. Då var klockan 5 på morgonen i min hjärna, 7 här. In på hotellet, het dusch, borsta tänderna och så pang i säng för ett par timmars recapsömn.

Sen har vi suttit poolside och sippat Tusker, lokala ölet, ätit salta bananchips och en fantastisk pastrami/mustardmacka. Kollegan inhandlade en karta i hotellets shop för hundra bagis (lurad!) och så av med alla smycken och valuables för en 100 meters promenad i det röda vägdammet längs Uhuru Road för ett titt på marknad lokale.

Hundra plåtskjul i tringelform med massor av prångiga gränder, alla säljer samma saker, det är ebenholtzsniderier i form av afrikanska masker, lejon eller akrobatiska figurer, det är kalkstensaskar och fat, det är masaityger och tavlor och det är små pärlarbeten med utgångpris på flera hundra.

Blev pålurad små pärldjur alldeles för dyrt, jag skyller på värmen, avsaknad av prutarmake och ren utmattning. Special price only for you fick en ny klang då vi var enda kunderna. It's Sunday, sista!

Glömde deon på Gärdet och fick punga ut dyrt för en specialimporterad Nivea, hundra bagis. Alla scam är hundra bagis.

Nu stundar vila, insmackning av en påse macadamianuts, het dusch, ombyte till klädkod "casual" för den Embassy Reception by the pool som sätter igång halv nio. Sen kör vi!

Inga kommentarer: