lördag 14 mars 2009

Badhuskampen

Vi brukar ibland bada på helgerna. Hittills har vi bara varit på Sundbybergs badhus eftersom vi först blev ditlockade av vänner, men idag tänkte vi vara djärfva och äventyrliga och prova något nytt. Åkte först till Vattenhuset i Bergshamra, men det var enbart för bokad simskola, så besviken fick sonen dra på stövlarna igen och så åkte vi vidare till Mörbybadet. Det var ingen hit.

Visserligen är Mörbybadet större och har en riktig vattenrutschkana, men ingen bassäng är riktigt varm, alla håller 27.5 grader (vilket kan tyckas varmt men det är det faktiskt inte om man heter Knut och är extremt frusen). Kiosken har heller ingen varmkorv, enbart frallor med skinka/ost eller bullar.

Det finns bara en bastu, en torrbastu, och det är ganska grisigt på golvet i duscharna. Klientelet bär Ballykängor eller R.M Williams-jodphurs.

Sumpan vinner överlägset denna kamp. Sumpan har en bassäng som håller 34 grader och därmed möjliggör åtminstone ett par timmars bad utan att man fryser. Det finns en liten rutchkana i denna bassäng. I stora (kalla) bassängen finns roliga och mer avancerade åkbanor. Kiosken har varmkorv med bröd till billig penning och bra sittplatser.

Omklädningsrummen är relativt fräscha och det finns både torrbastu och våtbastu.

1-0 till Sumpan i denna badhusomgång.

1 kommentar:

Chrissan sa...

Tack för tipset!