söndag 3 februari 2008

Veckans boktips

Ni-naa-ni-naa-ni-na - veckans boktips.

Pia Hintze "En ska bort"Boken är en fristående fortsättning på hennes debutbok "Baby Blues" som handlade om att det inte alltid är så jävla rosenrött att få barn. Förhållandet sätts på prov, jämställda förhållanden förvandlas plötsligt till unkna könsrollsträsk och som pappa och mamma möter man två helt väsenskilda föreställningsvärldar och förväntningar. I "En ska bort" har barnet hunnit bli 2 år, familjen har gjort en vända i hus i förort men efter att ha insett hur fel det blev sålt huset och flyttat tillbaka till stan. Nu ska sonen börja dagis.

En absolut läsvärd bok om småbarnslivets vedermödor, stress, press, ångest och ändå fullkomliga lycka mellan varven. Sarah (mamman och huvudperson) möts av oförstående arbetsgivare, en man som inte tycks lida alls av den "föräldraskuld" som Sarah lider av varje dag, en vardag som aldrig går ihop och känslan av att förlorat sin egen person på vägen.

LÄS!!!

Katarina Wennstam "Smuts"En engagerande och otäckt avslöjande bok som handlar om en till synes perfekt familj i en välbergad förort till Göteborg där pappan är känd advokat och mamman producent på TV. De två tonårsbarnen lever sina egna liv, framförallt dottern som står i begynnande pubertet och som tjej aldrig har fått någon vägledning om hur hon ska förhålla sig till sin egen sexualitet, utan bara fått den definierad genom de skällsord som är vardagsmat i skolan. Fadern blir tillfrågad att TV-kommentera en stor kopplerihärva som handlar om omfattande trafficking från öst. Men under familjens fina fasad döljer sig självförakt och obehagliga hemligheter.

Även denna bok är definitivt läsvärd. Man känner författarens engagemang i traffickingfrågan och för unga kvinnor och mäns rätt till sina kroppar.

LÄS!!!

Inga kommentarer: