tisdag 22 januari 2008

Kim's Kitchen

Kim är stabil.
Hon lagar fantastisk mat, pratar engelska och
kör ut sin mat långt ut på vischan, gratis,
till en icke-uteätande desperat familj.

Vi är fjärran från frysdiskens fiskpinnar
och kolonialhyllans fiskbullar.

Just nu är favoriterna den helt fantastiska
thaisalladen bestående av kyckling, koriander och lök
(som vi längtat efter ett helt år!)
eller massaman curryn med potatis och jordnötter.
Icke att förglömma wokade räkor med sötsura färska grönsaker
och de färska vårrullarna med marinerade morötter och glasnudlar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Här blev det sparrissoppa på påse med lite parmesan och krutonger som piff. Kanske inte i klass med er middag då...

Malinka sa...

Vi hade ugnspannkaka. Eller inte. För maken hade missuppfattat mina luddiga förklaringar om hur mycket smet han skulle ta: "jag brukar ta halv sats, men om du tar dubbelt och sen låter den stå inne lite längre än 25 minuter så blir det nog bra" tolkade han som dubbel sats. 8 ägg och 16 dl mjölk i en (iofs stor) lasagneform blir inte ugnspannkaka. Det blir degig ugnskaka.

Vi hämtade biff bibimbap från Arirang Vega i stället.

[attle] sa...

här stretar vi vidare med VV-mat. Ert låter mycket trevligare.
Jag är grymt avundsjuk!

Anonym sa...

Degig ugnskaka och VV-mat låter inte fy skam! *moahahaha*

Anonym sa...

Hos oss valde det 5-åriga födelsedagsbarnet meny den dagen:
Förrätt: Korv och korvbröd
Varmrätt: Musslor
Efterrätt: Glasstårta

Tihi. Härlig blandning eller hur!?