söndag 14 december 2008

Söndag

Vi ligger konstant efter. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag och det går inte att plocka undan alla prylar eftersom det är fullsmockat i varenda skåp. Pepparkaksburkar, engångsskedar och glöggflaskor väller ut ur hyllor som redan är överbelamrade med porslin och burkar.

Ren tvätt ligger fortfarande kvar i kassar eftersom det helt enkelt inte får plats i byråer och skåp.

Sonen har hamnat i gnällkoma och dottern går mest runt och "tycker om" oss och vill bli buren.

Dagens behållning var dock den undergoda hemmalagade thaibrunch vi blev bjudna på av vännerna i Vallentuna, som en slags gemensam uppladdning inför Thailand 2009. Vi är tre familjer som kommer bo grannar och det kommer att bli toppen! Eget hus, två sovrum, trädgård, pool, fem minuter till havet, strandpromenad med sextio restauranger, båt ut till sagoö på tjugo minuter... Vi längtar bort från allt elände här hemma.

Imorgon ska jag stötta min chef i svåra förhandlingar, det händer mycket på jobbet också.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Blir nyfiken. Vad händer egentligen på jobb??

Dessvärre befarar jag att jag inte kan ses på tisdag. Finns det möjlighet att ses strax före eller strax efter nyår kanske?? Eller när åker ni till Thailand?

Kajsa sa...

Ja fy tusan, så där ser det ut hemma hos oss också. Men Thailand låter ju underbart!

Malinka sa...

Eftersom jag varit hemma hos er och sett att ni kan få det att åtminstone se välstädat ut, så vill jag påstå att vi har det värre.

I går hade vi stor bjudning. Då, som alltid, förvandlas vårt sovrum till ett förråd. För vi har ingenstans att ställa våra saker.

Anonym sa...

Du är väl förtjänt din Thailandsresa och vila med familjen! Hoppas vi ses en snabbis på tisdag.

Tjockalocka sa...

Malinka: Maken hade vid det tillfället gjort en så kallad krismanöver; allt löst liggande skyfflas ner i kassar som trycks in i valfri garderob. Efteråt har vi ingen aning om var räkningar, leksaker, underkläder och nycklar befinner sig. Ingen orkar plocka ur kassarna och sortera...