söndag 28 december 2008

Familjeliv

Julefrid i all ära, och vi har haft det både relativt friskt och väldigt mysigt, samt high life för barnen med tre extra lekkompisar i form av tvillingarna och boyfrienden. Men ändock.

Nu har det gått nio dygn. Och vi börjar ledas; rastlösheten, det konstanta aktiverandet - annars gnällandet och tjafsandet; vi har redan avverkat Modernas jullovsaktiviteter och Spårvägsmuseets minitåg och spännande bussar, matat pippifåglar på Djurgår'n, åkt stjärtlapp, byggt dinosaurier och legobilar, spelat spel, lekt gömmebo, kollat film, fikat, ja ni vet.

Mamman och pappan bligar längtansfullt mot soffan och julklappsböckerna och inser att om man vill läsa en sida och ta en pralin utan femtio kladdiga barnafingrar emellan, så får man smyga undan på WC eller vänta tills dom somnat. Fast... nu när det är jullov så har ju barnen fått vara uppe så länge dom vill, vilket inneburit elva, tolv. Och visserligen sovit länge också, men all vaken tid är barnens. Och det är mysigt.

Det mysigaste man vet faktiskt, men omväxling förnöjer som bekant och maken säger med illa dold förtjusning och med dåligt pokerfejs att han 'måste in och jobba' ett par timmar imorgon på förmiddagen...

5 kommentarer:

Malinka sa...

Tänk dig då två sjuka och griniga ungar instängda i lägenhet. Med två griniga föräldrar, varav den ena är halvsjuk och jättetrött och den andra bara jättetrött.

(Ja, jag växte upp i en kartong på motorvägen! ;-))

Tjockalocka sa...

Nä fy. Jag lider med er! Läste om er sjuka på din blogg. Julen, julen, julen, liksom.

Johanna sa...

Åh vad jag känner igen mig!!
Först känner man sig så bra när man gör att barnen får ett långt jullov, men när dom bara bråkar och gråter för att dom inte får gå till dagis och skola undrar man ju för vems skull man försöker.
God fortsättning!

Frida sa...

Men kan inte barnen leka? Mina barn leker helt av sig själva och behöver inte "aktiveras". Vi gör ju självklart en massa med dem, men inte för att få tiden att gå/tillvaron att fungera, utan för att det är kul.

Tjockalocka sa...

Frida: Nä, eftersom våra barn är muterade missfoster som inte lärt sig leka eftersom de tvingats spendera sina dagar på dagis sedan späd ålder.

Tack för din kommentar.