Ja. Detr är inte så konsigt som det verkar låta. Tänk matjesill istället för sardeller. Sältan i sillen passar fantastiskt till mozzarellan och tomaten. (Och originalreceptet kommer från min nära väns mamma i Kristianstad)
Men hemligheten? Man varvar tomater, mozzarella, matjes, häller på lite sillspad, olivolja, svartpeppar, och strör sedan över färsk basilia.
4 kommentarer:
Åh, förra årets succésill tack vare dig. Smarresmarr. Smaklig spis!
Ok, jag gillar caprese. Och jag älskar matjesill. Men är det gott tillsammans? Krävs det något särskilt knep?
Ja. Detr är inte så konsigt som det verkar låta. Tänk matjesill istället för sardeller. Sältan i sillen passar fantastiskt till mozzarellan och tomaten. (Och originalreceptet kommer från min nära väns mamma i Kristianstad)
Men hemligheten? Man varvar tomater, mozzarella, matjes, häller på lite sillspad, olivolja, svartpeppar, och strör sedan över färsk basilia.
Prova! Sen är man fast.
Ju mer jag tänker på det, desto godare låter det. Ska provas!
Skicka en kommentar