torsdag 7 maj 2009

Lohdi Park samt shoppingäventyret

Tuktuken körde oss till Lohdi Park, väldigt vackert, men stekande hett mitt på dagen utan vare sig solkräm eller vatten. Så vi bockade av ett par muslimska gravar och hoppade sedan in i tuktuk nummer två. Denne man - 42 år av ålder, tre barn och tuktukchaufför sedan urminnes tider - körde oss sedan till det ena indiska marknadsplacet efter det andra. Statligt kontrollerade marknader med indiskt hantverk, tyger, pashminas, snidade skåp och stora schäslonger ("that we can ship for you, sir! No problems!). Hamnade i mattnasarens våld och blev presenterad för den ena dyrbarare silkesmattan efter den andra. Tusen knutar per kvadratcentimeter. Eller nåt. Efter tack och bock och hejsan så fällde mig slutligen utmattningstricket och jag (vi!) är nu en silkesmatta från Kashmir rikare. Blåst eller ej, det är frågan. Men hej! Jag har iallafall dealat till mig den i Indien, över en diet coke.
Lohdi Park

4 kommentarer:

Jos sa...

grattis till mattköpet!
jag följer dig, och skrattar. det behöver jag, så jag tackar dig allra ödmjukast och ber dig fortsätta. ikväll tar din underbare greve hand om min spillra till familj. tusen tack för det med. kram

Tjockalocka sa...

Å, Jos, inget att tacka för - vi gillar ju er och det är ett nöje för greven att få dinera med de tre musketörerna! Barnen har high life kan jag tänka!

I'll keep writing, och du med!
/J.

CATOVENTURE sa...

Vi åt pizza i massor! Papporna drack öl till det. Sedan avslutade vi med färska jordgubbar med vispad smurfgrädde (blå hushållsfärg). Succe!

Jos sa...

Underbart!
De älskade det, och jag med, från mitt håll. Mår de bra gör jag det med.
Ha en härlig helg i solen!
kram