Nä men.
Fyra kilo gräddad deg ligger i en Konsumpåse och liss.
Ska bli fågelmat på dagis.
Levainen var alldeles för lös, orkade därmed inte jäsa upp och slutade som blekplatta spyor i het ugn.
Maken förkrossad.
Hans nyvunna baksjälvförtroende törnat.
Hela köket nedkletat och så bidde det inget.
Snöpligt, mycket snöpligt.
Men vad är det man säger - upp i sadeln igen!
6 kommentarer:
Synd med levainen... VArför blev det så förresten?
Har via din sida hittat till Martins bakblogg och har nu en surdegsgrund och vildjäst på "g". Det blir bak till helgen!
Vi hade inte i allt mjöl, skulle prova att bara med lös deg, men det blev för lös, rinnig.
Japp, surdegsgrunden är finfin hos oss, däremot har jag ännu inte lyckats med vildjästen - det bubblar inte. En bagare jag träffade menade att man måste ha kallslungad honung. Och en medeltemp på 30 grader där burken står. Ska prova igen...
JAg har inte så varmt som 30 där burken med täntka vildjästen står. Men såg nu på kvällen att det kommit lite bubbligt skum, kanske nåt på g?
Läste ditt inlägg för 27/5 - jäklar vad effektiv du är! Impad..själv oxå hypoman ;o) Älskar att vara sån!
Du verkar vara på rätt spår! Skum ska det bli. Jag ser inte tillstymmelse till skum i min, börjar misströsta, eller skylla på honungen. Vad använder du för honung?
Ja, skönt när man har 'flow', just nu är jag rätt laddad och då går det undan. ;-)
Jag köpte akaciahonung, ICA:s. Igår kväll ställde jag burken med aprikoserna och jästen to be framför en körande tprktumlare, blir ju varmt där. Gick upp kl 03 inatt efter en amning för att flytta burken till nåt varmt ställe. Är man sjuk eller???
Skicka en kommentar