onsdag 19 augusti 2009

Äta låda

Och det är få saker som är så tradiga som att äta lunchlåda på kontoret när solen skiner ute och magen längtar efter indiskt.

Men när snålkollegorna värmer micromat faller jag till föga och köper en lådda gummiaktiga medelhavsbollar på ICA. Toppar med en ask Läkerol licorice persimon. Den sistnämnda lunchens höjdpunkt.

Lunchlåda. Sicket vansinnigt tråkigt påfund.

4 kommentarer:

Kaos-Anna sa...

Håller med. Har aldrig det.
Det suger.

Ting sa...

Alla kanske inte har råd att käka ute varje dag.
Tråkigt måhända.
Men många har inget val.

k. sa...

Jag håller med Ting. Och personligen kan det lika gärna vara roligare att äta låda. Många trevliga kollegor som gör det. Lite tips på maträtter om man tjuvkikar på grannen. Och efter att ha ätit ute typ ett halvår eller mer, så kan man alla smakerna i kvarteret där jag jobbar i alla fall. Känns billigare, snabbare (för deltidare som jagar timmar) och ofta godare (i alla fall om maken lagat maten) och nyttigare med lunchlåda. Så kan man gå ut nån gång i veckan bara så får man ännu mer variation :-)

Tjockalocka sa...

För mig ingår det som en del av tjusningen med att jobba och något som jag kalkylerar med som en del i jobbet att äta lunch ute. Och något jag prioriterar.

Minns med fasa mina nio månader i byggbranchen, med påtvingad lunchlåda (eftersom vi var mitt ute i nowhere, fanns inga restauranger). Rester från gårdagen, hastigt påkomna lunchlådor, ständigt tänka på att det skulle 'bli mat över' från middagen. Och nu när middagarna är barnanpassade med fiskpinnar, köttbullar och pasta. Nyttigt, nja. Roligt, nä. Gott, inte slår det indiern på hörnan.

Men absolut, var och en gör som den vill eller kan. :-)