lördag 29 december 2007

Längtan

Nu har vi varit lediga tillsammans i en vecka.
I regn.
Kyla.
Rusk.

Sonen vill inte gå ut och leka (kallt) men går bärsärk inomhus.
Dottern har upptäckt hur roligt det är att kasta julgranskulor av tunt glas i golvet.
Modern och fadern har slut på idéer.

Vi har lekt med tågbanor, bilar, memospel och diverse köksattiraljer.
Vi har bakat, kladdat, kletat, experimenterat.
Vi har varit i parken, på lekplatsen, hos kaninerna, i köpcentrat, på fiket, på Junibacken, besökt andra barn, haft andra barn på besök.

Vi kramas, kelar, läser sagor, kollar film, målar och pysslar.
Vår egentid har varit noll.
Det börjar bli tjatigt.
Vi längtar alla efter dagis och kompisar.

Men mest längtar vi till Thailand och en vardag tillsammans som är okomplicerad och lättsam, utan kilovis med galonbyxor och tjockvantar, där maten kommer serverad och det alltid finns en pool att simma i när man får minsta tråkigt. Där dagens höjdpunkt kan vara att åka limobuss hela familjen till skräddaren och leka bland siden och sammet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Längtar också... fast efter nåt helt annat, som tex en mage som inte slår ner våra blommor när man kollar vädret genom fönstret... /Emma

Tjockalocka sa...

Ha ha! Som Marge Simpsons frisyr, fast på tvären. Tänkte på er senast nyss, förstår att ni väntar (och längtar!). Det gör vi också, med spänning!

Kaos-Anna sa...

Ni behöver Fru kaos och hennes ungar på besök. Då blir allt jävligt kul...haha.

Tjockalocka sa...

Aha - att lösningen låg så nära anade jag aldrig! Välkommen!

Anonym sa...

hej parallellan. maken o jag imponeras av att ni klarar att vara kvar i stan utan måsten. själva åker vi land o rike runt. hemma några timmar just nu, högst tillfälligt. får ni alltför trist vet ni var grizzlybjörnarna bor. gott nytt år sen.

ps. en långväga släkting har permanent bosatt sig där ni ska tillbringa resten av vintern. bra val. och liten värld. nu vill släkten fira nästa jul där. men grejen är väl att åka bort från släkten till jul ...? ds.

Tjockalocka sa...

skeppet: Man gör det man måste. Och man måste ingenting. Egentligen. Men i gengäld "måste" jag och sonen åka ner till Skåne efter nhyår några dagar. Vilket iofs ska bli ganska kul. Julen var dock extremt skön här på ED28. Tack för inbjudan! Vi syns den sjätte oia?

Malinka sa...

Pf. Vi gör typ ingenting. Det går bra det också fast äldsta barnet är lite uttråkat ibland. Vi tror på att det är nyttigt att ha lite tråkigt med jämna mellanrum.

Egentid? Vadå? Det får vi när vi lämnar in barnen två timmar hos farmor så att vi kan göra ett Ikea-besök i lugn och ro.

Tjockalocka sa...

Malinka: Jag tror också att långtråkighet är nyttigt. Men tyvärr funkar det bara en kort stund. Sonen blir extremt destruktiv when bored, vilket innebär att han börjar göra saker som han inte får och som driver oss till vansinne (typ kasta julgranskulor i golvet, visa lillasyster hur man drar ut alla böckerna ur bokhyllan, drar fram stolar och klättrar upp på köksbänken och hämtar ner ett paket mjöl etc...) så då måste vi antingen aktivera honom med något mer konstruktivt eller gå ut.

Två timmar på IKEA? Själva? Vilken lyx!!! Vi har inte ens den lyxen. :-( ;-)