Gammal skånevän, numera bosatt i Trosa, med engelsk make och två döttrar med fantastiska franska namn kom på heldagsbesök igår. Först gjorde vi Junibacken tillsammans med en miljard turister, sedan lallade vi hem till oss där teamwork herr och fru C hade förberett en härlig måltid. Så härlig att jag nödgas dela med mig även av detta recept. Dock inget långkok, extremt lätt och snabbt men med en elegant touch.
Parmalindad gös med svampcrème
Gösen var dock slut i vår fiskdisk, men fick rådet att ta rödspättafilé och rulla istället. Blev även det jättegott (har gjort rätten med gös förut). Serverade med småpotatis, skirat smör och ugnsbakade kvisttomater. Ett gott Riesling och en massa skånskt skrävel. Avslutade med amerikansk fruktkaka (cognacsmarinerad frukt och nötter) och ett (par) glas portvin. Fyra ungar som gick bärsärk fullständigt. Trivsamt.
Parmalindad gös med svampcrème
Gösen var dock slut i vår fiskdisk, men fick rådet att ta rödspättafilé och rulla istället. Blev även det jättegott (har gjort rätten med gös förut). Serverade med småpotatis, skirat smör och ugnsbakade kvisttomater. Ett gott Riesling och en massa skånskt skrävel. Avslutade med amerikansk fruktkaka (cognacsmarinerad frukt och nötter) och ett (par) glas portvin. Fyra ungar som gick bärsärk fullständigt. Trivsamt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar