söndag 28 februari 2010

Ode till gasspisen

Dagens I-lands är elspisar.

(För övrigt är det sunt med ett visst mått av i-landsproblem, faktum är att det är dom som håller en kvar i verkligheten. Annars hade man avlidit av ångest över världens grymhet och fasor.)

Elspisar alltså.
Så otroligt enerverande och stenålders!

Skitsvårt att reglera temperaturen, antingen kokar det över eller kokar inte alls. En platta blir skitvarm på ettan, en annan knappt ljummen på tolvan. Man ser inte vilka som är på och inte. Dom är skitvarma även när man stängt av dom. Jättelänge. Det tar typ en kvart för pyttelite vatten att koka upp.

I renoveringsfas 2 ska elspisen UT och gasspisen IN.
Gasspis. I love.

8 kommentarer:

Anna sa...

Åh, induktion är gasspis gånger hundra. Porrigt bra!

åsa sa...

Hur funkar det att baka levaine?

Citronella sa...

Eller så väljer man induktionsspis som är sjukt snabb och lätt att reglera och mycket mera lättstädad än gasspis

JsN sa...

Visst har gas sin charm och jag har suktat många gånger efter en sådan. Men induktion! *dregglar* Modern gasspis! Lika snabbt och lättreglerat och helt utan brännrisk (mer än på kastruller då) för att inte tala om hur lättstädat den är, det är ju en glashäll.

Tjockalocka sa...

Jo. Induktion hade det nog blivit om vi inte hade haft tillgång till stadsgasnätet. När man har det känns det lite old-fashioned-lyrrigt att ha gasspis. Maken är helt såld på gas.

Åsa: Ugnen tror jag funkar kanoners. Faktum är att tantens elspis/ugn är en 70cm, så det går nog riktigt bra att baka levain i den! Men problemet är att vi förmodligen inte vill packa upp assistent och alla bakgrejor just nu, pre-Bryssel och pre-nytt kök. :-)

Fina sa...

Gasspis rules! Men snart lämnar vi stadsgasen. :-(

Fina sa...

Gasspis rules! Men snart lämnar vi stadsgasen. :-(

Jos sa...

jag avundas er. vi fick en visserligen ny, men ändå en elspis i nya lyan. energisnål vattenkokare löser teproblemet på minuten! du borde väl få en på jobbet? :-)