torsdag 18 oktober 2007

Föräldramöte i generation X

Föräldramöte på C's småbarnsavdelning.
Fnittriga föräldrar som sitter på små barnstolar.
Skalar en clementin.
Räcker upp handen.
Tittar förstulet på varandra under lugg.
Pratar fruktstund och galonvantar.

En mamma tyckte barnen skulle få en dator.
Det tyckte inte fröken.
Det blev en konstig stämning.

När luciafikan kom på tal blev allt bra igen.
Glitter i håret kan alla relatera till.

6 kommentarer:

S... sa...

Bara man har varma kläder...;)

Kaos-Anna sa...

Ja herregud. Jag känner igen det där.
Jag fick ångest första gången.

Malinka sa...

Hos oss är det många som lider av prestationsångest. Det visar sig i stressticks, rynkade pannor och strängt sammanbitna munnar. Nämner mam matsäck ser de nämligen inte framför sig några halvsvettiga leverpastejmackor i smörpapper och varm choklad, utan ciabatta med salami, mozzarella, tomat och basilika. Och när ska man hinna göra dem?

Anonym sa...

Håller med föregående talare! Det lustiga är att när det t o m uttryckligen stod i anvisningarnafrån personalen att till skogspromenaderna ska medtagas ryggsäck med mugg och sittunderlag. Dryck och frukt står dagis för. Så uppstod problem på vår avdelning med föräldrar som packade ner kex, mackor, riskakor och varm choklad till sina barn. Med resultat att det blev gråt och avundsjuka i skogen, och personalen fick be päronen (eller nötterna?) att sluta med detta. Svårt att räkna ut för en vuxen person?

Anonym sa...

Det var inte någon konstig stämning, det var bara en som var konstig och alla höll med, antagligen också hennes man som höll knäpptyst när grodorna hoppade.

Jos sa...

Fantastiskt fångat, finlirarn'! Som hämtat från våra föräldramöten, men det ligger ju iofs nästgårds. N är med i föräldrarådet, så han har obligatorisk närvaro på dylika tillställningar numera. Medan jag softar i soffan och lyssnar på barnens snusande.