måndag 5 mars 2012

Snor, feber och trettiosex ekologiska ägg

Här är det inte muntert. Feberyra barn och mor om natten, hosta och snor på dagen.

Men vi har 36  - inte bara ekologiska utan också närproducerade och nyvärpta - ägg i kylen, igår hämtade från bonden i Malmvik. Eftersom vi inte hade växel på hundringen blev det tre kartonger.
Igår morse äggröra på 12 ägg, idag pannkakor och jag gissar omelett till middag. Äggen är hur som fantastiska. Skillnaden i smak är faktiskt slående. Pannkakssmeten blir alldeles gul. Lycka!

Knaprar japanska piller och hoppas åtminstone på placeboeffekten.
Tanken är ju att jag åker till Cannes på onsdag morgon och förutom jobb, jobb, jobb också ska hinna ta ett glas bubbel med finaste glamour-mor.
Har fått tips från chefen att sola på balkongen (D-vitamin) och köpa Dr Starks D-vitamindroppar.

4 kommentarer:

Malinka sa...

Hjälper väl inte nu, men jag rekommenderar starkt att äta d-vitamin hela vinterhalvåret. Jag köper mina kapslar på hälskosten, märket är Holistics och det var en läkare som rekommenderade dem. Varje burk räcker i tre månader, så jag börjar i september och äter tills burk två är slut.

Vet inte om jag har haft tur eller jag verkligen kan tacka d-vitaminen, men jag har inte varit mer än övergående förkyld den här säsongen. (Jag lär ju hinna bli än, men i alla fall …)

Tjockalocka sa...

Ja nu provar jag allt. Tredje ont-i-kroppen-helt-sänkt-sjukan på ett halvår. :-(

Elin sa...

Ägg. Och citroner. Där märker man om det är ekologiskt på en gång. I andra fall mer fläckvis, men klockrent med citroner och ägg.

Fina sa...

Oj, jag knackar i allt trä jag kommer åt. Varken jag eller mina dagisbarn har varit sjuka på evigheter (knack knack) och då knaprar vi inget konstigt alls. usch usch så jobbigt det låter. Krya på dig. Helt ovetenskapligt tror jag på nån shot vodka och vila vila vila!