lördag 10 mars 2012

Du är snart på benen

Jag vet inte vad detta är för nåt. Börjar bli rädd. Så liten man är i sin absoluta ynklighet. Det skulle ju åt rätt håll.

Nu är kroppen tung som bly. Jag orkar inte gå ur sängen. Jag ser rädslan i dotterns blick när jag åter igen hostkräks upp blodblandat slem. Allt kommer bli bra. Ingen fara.

Nu är jag genomskinlig. Som dubbelt papper. Ligger i dvala som endast avbryts av hostattacker och fukt av fnöskemun.

Bara att hålla ut. Avvakta och se. Det jag ser är gult och segt och bultande.

6 kommentarer:

Anonym sa...

jag rä på benen varje dag men så är jag ju också stålmannenstörreängudjag

Malinka sa...

WTF, jag kommenterade förut men det kom visst aldrig fram!

Åk till akuten. Allvarligt, det här är bra mycket värre än att du kan "vänta och se". Försök hitta en barnvakt så Marcus kan följa med och ta hand om dig.

JsN sa...

Instämmer med Malin!

Tjockalocka sa...

Var på akuten imorse. Fick mer hostdämpande, avsvällande, kortison. Har redan penicillin, smärtstillande och fem olika nässprayer. Dom säger att dom inget kan göra. Det kan dröja en vecka till innan jag blir bra. Aggressiv influensa plus lunginflammation tar tid. Jag förstår bara inte förloppet. Lite bättre igår, helt utslagen igen idag. Och nu har maken fått frossa... Överjävligt.

k. sa...

uschiamej. kanske är det den sista jobbiga tiden som passar på att ta ut sin rätt? jag vet inte. det verkar annars vara världens otur och överjävliga virus. tänker på er. snart är du guldpapper igen ;-)

Aggie sa...

Norsk sykepleieren som "vasser" i unge mennesker med lungebetennelse i helgen sier: Håper du får i deg litervis med drikke! DET ER VIKTIG! Ramløsa (så du ikke mister salter). Får du ikke i deg nok væske må du få intravenøst. Pass på deg! Håper du snart mår bedre. Vet også at det kommer ta tid å bli helt bra. God bedring.