fredag 20 augusti 2010

Här gäller det att visualisera en sjutusan till positiv målbild

Meneh. Kollade schemat lite noggrant igen. Fick fullständig panik.
Av dom tio veckorna som vår holk ska invaderas av vidriga oljud från sju noll noll.
Så kommer hela oktober, fyra hela veckor, vara helt utan dusch, WC och kök.
Kan inte tvätta barnens skitiga dagishänder, inte diska middagsdisken - inte laga middag!, inte gå på toa miss i nassen, inte diska frukostdisken, inte sköta vår hygien och barnens.

Alla andra flyr fältet.
Har sommarställen, snälla föräldrar med villor eller långsemesterplaner.

Dom få som blir kvar sågs av en slump utanför porten idag och vi utbytte några halvt panikkvävda galghumoristiska repliker om folk som kissar i flaskor och tvättar sig med våtservetter.

5 kommentarer:

JsN sa...

Portabel toa! (Bör finnas att hyra) Alltså typ sån som finns i husvagnar.
Finns dusch i källaren? Vänner i grannhuset? Klippkort på närmaste gym/badhus. (Duscha på jobbet? Du vill ändå vara hemifrån så tidigt att morgontoaletten kan utföras på jobb)
Hämtmat, mikromat, papperstallrikar. Plastback att samla disken i för att sedan ta kvällsfika (och diska och tandborsta) hos vännerna i grannhuset/i källaren/baracken där det finns vatten)

Bloggerskan sa...

Kommer ni inte ha något ställe att hämta vatten? Får man stänga av vattnet under så lång tid? Borde inte föreningen fixa någon ersättningsdusch?

Tjockalocka sa...

Jodå, det finns två uppställda duschkabiner i källaren. Och det finns frystoa att hyra.
Det kommer också finnas kallvatten i en kran i trapphuset. Som man väl får värma för att tvätta sig i/diska i. Och sen hälla ut nånstans.

Men böket! Med två barn. Allt damm. Alla möbler som måste täckas över. Som vi sen ska leva i. Och att ha fyra byggare i lägenhetn från 07.00. Innebär att vi måste vara klara/påklädda då. Jag får hjärtsnörp vid bara tanken. Som om inte vanliga vardagsmorgnar vore hjärnblödningsframkallande nog.

Bloggerskan sa...

Ni har min fulla sympati!

Moi sa...

jag hade kollat upp vandrarhemspriser eller kollat om man kunde hyrt lägenhetshotell eller så.. hmm det slår mig, har inte din arbetsplats övernattningslägenheter?

hyr någon kompis sommarhus, annonsera för det är faktiskt inte så kul ens om man är bara vuxna, jag har ju haft det så där och rätt vad det är är vattnet avstängt 12 timmar etc.