fredag 22 oktober 2010

Fanatisk fredag

Morgonen började med snöchock och vinteroverall.
Halkade snörvlande runt i klackstövlar, balanserande ryggor och överdragsbrallor. Bilen gjorde likaledes, så sommardäcksklädd den är. Slirade snyggt nerför skolgatan.

Mötte upp åtta blåkläder/tatuerade biceps i ett tre kvaderatmeter stort badrum vilket resulterade i gutturala vrål och kraftiga adrenalinutsöndringar. Röris slet sitt bockskägg och höll på att riva loss I love Mama-tattoon i rena ångesten över det felgjutna avloppet.

Så jobbet. Femtioåtta Indienbestyr inför måndagens Delhiresa, från 'waste to wheels' som vi i branschen säger.

Mitt i ringer maken och skriker att allt silver är borta - det måste vara stulet! Han har letat Ö-V-E-R-A-L-L-T och vi har haft öppen dörr i månader på grund av det gudsförgätna stambytet...

Via Fältan (sonen bara MÅSTE ha nya sockar!), hämta kemtvätten och plocka upp två lattes till ett pris av en finare lunch, upp till sjuan med kaklis och in i vår dammholk för att leta arvegods.

Fick leveranstid på kolmårdenmarmorn, leveransbesked på badrumsmöbeln och ta lappkasts/snabbeslut om toaletterna. Sen hämta ongar, få skäll av fröken för glömda gympakläder, svänga inom Esplanad och komplettera Risifruttin med lite mer substansiell föda.

Sen hällde vi upp varsitt glas vit Bordeaux, bäddade ner oss med Bearnaisechips och barn och Paddan (som barnen redan lagt beslag på). Som vanligt när jag får ångest måste jag tvångsläsa det som finns och då blev det Blodsockerblues (om GI) som låg på B's hylla i köket.

PS. Han hittade silvret 'gömt' uppe i en garderob. Enligt uppgift hans eget påfund. Kom han ihåg när han hittade det. DS.

4 kommentarer:

fd +1 trappa sa...

Oh, han är också duktig på att glömma bort de riktigt bra gömställena! Var han nöjd när han kom på hur bra gömstället var??

Tjockalocka sa...

Han var så nöjd så att vi var tvungna att fira att vi 'återfått' arvegodset...

Fina sa...

Man ska alltid fira! Och ni hade väl ett förråd att tära av! :-)

Sari sa...

Det låter som att ni också har det fullt upp, den där semesterveckan är väldigt lockande just nu...