onsdag 9 april 2014

Kakaopaketets förbannelse och andra irriterande vardagsmoment

1. Kakaopaket är djävulens påfund. Går inte att öppna/hälla ur/ta ur på något som helst vettigt sätt. Och har man väl lyckats få ut kakaon kan man ge sig på att det vid paketstängning rinner ut den kakao som fastnat uppepå pappersflärparna. Hallå? Landa på månen vs desgina ett funktionellt kakaopaket..?

2. Krossade tomater. I tetra. Som har en remsa som ska "rivas" av. Har ALDRIG lyckats med händerna "riva" av den. Måste ta till våld och sax. Och när man klipper i den så rinner tomatsåsen över. Och när man ska hälla i dom viks paketet ihop och inget kommer ut förrän man trycker till och det säger splosh och det kommer krossad tomat på vita skjortan.

3. Plastflärpen i fondflaskor (sojaflaskor, andra flaskor med fucking plastflärp) som ska dras av. Den är nämligen på undersidan full av geggig fond/svart soja/annat, och det går inte att på ett mjukt sätt dra loss den. Man måste snäppa loss den varpå detta innehåll smätter ut all over. Avskyr't.

5. Ketchupflaskans innerlock av papper och plast som man ska dra loss. För det första glömmer jag det alltid, så jag fattar inte varför det inte kommer nån ketchup. Sen går den aldrig att dra av i ett stycke, det är alltid en bit som fastnar varpå man får ta fram en vass kniv och skära loss den. Och tala inte om det här med undertryck i ketchupflaskor som gör att ställer du den upp och ner för att få ut det sista så sprutar det ut ketchup över hela bordet när du väl öppnar locket.

6. Nutellafolien som ska skäras loss medelst vass kniv, som då ofelbart doppas i själva Nutellan och allt blir kladdigt. Jobbigt läge.

 

2 kommentarer:

Moi sa...

grillkniv är bästa kniven för att skära loss papper ur ögonkakao, men efter att ha provat annan bättre kakao så vill en inte ha ögonkakao längre och slipper problemet :)

Lfthmn sa...

Jag brukar tänka att de som säljer produkten uppenbarligen inte använder den själva, för då hade de löst problemet.

Man kan bli galen för mindre.