onsdag 11 januari 2012

Lite av vad vi äter

Med tanke på alla mat-tips jag fick nedan ska jag bjucka på lite vanligt förekommande favoriter i det Tjockalockska vardagshemmet:

Pannbiffar (enklast möjliga: nötfärs, enbart), pressgurka, gele, gräddsås och potatis
Kålsoppa med kalvfrikadeller (i förrgår mjäll spetskål först stekt i smör och farinsocker, sedan kokad i oxbuljong samt frikadeller på nötfärs/grädde/ströbröd)
Spenatsoppa med ägghalvor
Kokt torsk med äggsås och kokt potatis
Tagliatelle med lax- och fetaostsås (squash, creme fraiche, mosad fetaost, dill och kallrökt lax i strimlor)
Fusilli con broccoli (gräddsås med vitlök, ost och broccolibitar) Barnens favorit!
Kåldolmar från Ingelsta kalkon, lingon och kokt potatis
Milanesa/hemgjorda "chicken nuggets"
Pannkakor
Köttfärssås
Gulasch
Pasta Carbonara
Omeletter (bondomelett med potatis eller bara skinka och ost)
Samt mycket tapas (barnen älskar italiensk salami, halloumi, oliver och ostar)

På fredagar ofta tacos eller färska räkor
På helgen långkok (kalops, dragen gris eller boeuf; oftast kalops)

2 kommentarer:

Helena sa...

Åh, så underbar mat!

e sa...

Den där lax- och fetaostsåsen snor jag rakt av. Två av sonens absoluta favoriter i samma sås måste bli succé.