onsdag 7 oktober 2009

Dagens härskarteknik

När jag vänligt hade förklarat alla komplicerade turer kring vårt arbete, processerna och aktiviteterna, säger den hos oss nyanställde äldre mannen att Du det vore bra om du kunde sammanställa allt det där du just sa, gör det gärna med innehållsförteckning och i rubrikform och skicka till mig så fort som möjligt.

Eeeh. Nej. Gubbe.

Om du inte klarar att ta in mycket information på kort tid, alternativt anteckna så fingrarna blöder så är det ditt problem inte mitt. Ofrivillig sekreterarpådyvling gör mig nämligen både tvärförbannad och gravt otrevlig. Och det vill du inte uppleva, jag lovar.

5 kommentarer:

adrenalin sa...

Jag blir så nyfiken, exakt HUR svarar du ett sånt förslag? Ord för ord. Jag behöver lära mig! Ha ha, jag vill ha dig som mentor!!!

Malinka sa...

Ja, vad sa du?

Tjockalocka sa...

Jag sa att nej, det har jag inte tid med, men att jag förstod att han blev överväldigad av all denna nya information. Däremot erbjöd jag mig att skicka över en gammal förstudie och rapport...

Fina sa...

He said WHAT?! Grr.

Lo sa...

Ibland frågar folk varför vi bara är kvinnor på min arbetsplats... Ibland vet jag svaret(fast egentligen är det mest en slump)!