fredag 11 juli 2008

Pogo Pedagog

Sonens dagisavdelning är så ambitiösa. Vi gillar ju det. Det är pedagogiska temagrupper, det är teater och det är jämlikhetsprojekt.

Och så dessa satans sommarlovsuppgifter...

Förra året var det mönstertema. Under sommaren skulle barnen leta spännande mönster i omgivningen som föräldrarna skulle fotografera. Knut fullständigt ointresserad. Vid höstterminens start skulle barnen berätta om sina mönster. Det slutade med att vi dagen innan tog desperata kort av plankorna på balkonggolvet samt spjälorna i hissdörren som Knut 2,5 svamlade om på samlingen.

I år är det sommarsagetema. Barnen har fått med en liten knypplad docka hem, samt en tom sagobok i vackert marmorerat papper. Dockan ska följa med på sommarens äventyr och barnet ska skriva, måla och dokumentera dockans sommarsaga i den fina boken.

Vi (med sockerröster): -"Tar du med din docka på semestern nu Knut?"
Knut: -"Va? Vilken docka? Nä, dumma dockan, den får inte följa med."
Vi: -"Jo, men dockan ska ju följa med på äventyr, ska inte du och dockan bada lite nu?"
Knut: -"Nä. Jag slängde dockan. I soporna."

Vi vet ju alla hur detta kommer att sluta.

10 kommentarer:

Anna sa...

Ha ha, älskade barn!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Hahaha, lite överpedagogiskt om du frågar mig. Jag förstår Knut :)

[attle] sa...

HAHAHA! Ja, lite överpretto, tycker jag. De är ju så små än så länge :-) Men, han får väl köra sin version, sopversionen ;-)

Tjockalocka sa...

Ja, K är yngst på sin avdelning så aktiviteterna är säkert jättebra om man är 4-5 år. Men han är 3,5 och ritar fan inga sagor. :-D

Ting sa...

Låt de ha sitt sommarlov säger jag!

L. sa...

Det kan väl räcka om dockan får följa med på det spännande äventyret "första dagisdagen efter sommaren", tycker jag! :-)

Malinka sa...

Förra sommaren skulle våra barn samla ljud i en burk. Ganska enkelt, men vadå, Sötpricken fattade liksom inte galoppen alls (2,5 då).

Så vi fick säga till henne att det var ett ambulansljud i burken. Och det gick hon på ;-) och berättade sedan mycket och länge om den där tutande ambulansen vars ljud vi fångat.

I år var det något mer avancerat. Så nu ska vi hitta på grejer åt två ungar. Hjälp!

Anonym sa...

haha, läraren själv här diggar Knuts kommentar! Tror vi pedagoger vill lite too much ibland...

Anonym sa...

På Vs förra dagis hade de tema vänskap och en nalle fick följa med alla barnen hem en helg var så skulle man skriva i nallens dagbok vad han fick vara med om. Det fick såklart föräldrarna göra. De hade prataa om nallen som en kompis på samlingen och hur man behadlar en vän osv osv. Jag tyckte det var rätt kul att läsa de dnara och skriva lite själv. Det kunde vara hur kort som helst, upp till var och en.

Rita en soptunna! Snacka om äventyr för dockan...

Tjockalocka sa...

Ja alltså. Jag gillar ju ambitionen. Men jag ser framför mig arton föräldrar som sitter och ritar i dom här böckerna dan innan semesterslut. :-)

Visst ska dockan få följa med!