måndag 31 mars 2014

Tårtor

Tårtandet kom av sig pga ingen åt upp dom.
Eller för att det sällan gavs tillfälle att baka tårtor.
Barnen gillar ju inte tårta och maken äter inga kolhydrater så att eeh... tja.

Men. Nu är ju storkalas på gång och självklart vill jag (tror jag nu ja) baka mina egna tårtor.
Eftersom jag verkar ha en massa tid över (?) så sysselsätter jag min hjärna med vilken slags tårta och hur den ska se ut. Kommit fram till följande:

Två tårtor. Båda vånings.
En lakrits (efterfrågad och älskad av alla, haha) och en choklad (för att jag älskar chokladtårta).
Vet att jag svurit på att aldrig nånsin mer försöka fylla med kola (dulce de leche) eftersom det bara glider och glider som värsta skjuvningen i lerberget, men nu tror jag att jag hittat ett botemedel: en dulche de leche anpassad för bakning. Kvarstår dekor.

Nästa problem är var jag ska förvara dessa monster till sockerbomber once done. Och för övrigt all mat och dryck till kalajset. Men det blir ett senare problem.

Synpunkter på detta?

4 kommentarer:

moi sa...

choklad är fantastiskt men dulce de leche? Jag är tveksam. Jag som är svag för kirchentarte gjorde en gång en mastig chokladmoussetårta med rostad nötbotten och körsbärs.. röra/syltish(?)ena gången och den andra gången lemoncurd. Garanterat himmelsk, och mättande så att den räckte först till 20 pers 1 dagen sedan i 4 dagar till några hungriga.
Evighetstårtan heter den numera.

vad har du till lakritstårta? Eller är det bara lakrits?

Man kunde nu tro att jag är galen i tårtor och det är jag, men faktiskt inte i att baka eller äta dem i överflöd. Mest att tänka på dem.

OM det blir kallare kan du väl ha dem på nån balkong eller nån altan i låda, eller så?

Jag sa...

Jag är ju väldigt svag för kombon choklad och kola. Har hittat en salty caramel butter cream (med dulce) som jag tänkte testa denna gång.
Körsbär är jag lite tveksam till, tänker på Mon Ami.
Lemoncurd låter gott, eller kanske nåt med apelsin?
Mint är annars en favorit, men inte alla gillar det.

Lakritstårtan har jag gjort lite olika. En gång gjorde jag citronbottnar, en annan gång hallonbottnar, med lakritssmörkräm emellan, spacklade med en riktigt salmiaksalt smörkräm. Blir godare än det låter. Om man gillar lakrits.

Jag är ju också förtjust i klassiska varianter med hallongrädde emellan.

Ah, svårt!

Christel sa...

Men alltså, jag är i Sthlm och jobbar ibland. Kan lätt ta med en i bilen på väg hem till Östergötland. Så baka på du ;)

moi sa...

salt karamell! å fy fasen vad gott! Jag gjorde lingonparfait och gjorde ett kondenserad mjölk-kok som jag saltade till lingonparfaiten. MYCKET gott!