onsdag 18 april 2012

Urk

Dålig stämning på jobbet.
Folk som inte tar sitt ansvar.
Undertecknad som känner alldeles för mycket ansvar (vilket säkert också är jävligt irriterande).

Och - som jag visste hela tiden - våren (den som är i kalendern men inte i verkligenheten) är strax poff! redan borta. Nu är det sommarlovslappar och -planering (och vad fan är det med detta att folk tror att barnen MÅSTE vara lediga tio veckor?!? Så att alla vi andra som har barnen på sommarfritids ska känna oss usla.).

Sköna maj och hela den biten.
Tror jag måste baka lite.

6 kommentarer:

JsN sa...

Jag som tycker vi är duktiga och ambitiösa med halva den tiden, det är dessutom gränsen för vad alla tycker är trevligt!

Tjockalocka sa...

Men eller HUR!

Aggie sa...

Amen. Jeg møter mengder med fordommer for at jeg VIL jobbe heltid i tillegg. Det du! Fyyyy på meg. Dårlig mamma....

JsN sa...

Och då har vi dessutom möjligheten att nyttja farmor/mormor för del av tiden... Max fyra veckor hemma med förälder säger jag, sen är alla så trötta på varandra art det enbart är konflikter

Malinka sa...

Ett år var vi jätteambitiösa och tog ut föräldraledigt och allt så vi (och då var det för oss föräldrars skull också) skulle få en låååång semester. Sju veckor skulle vi få semestra, minsann. Efter fem veckor, där de tre sista gått åt att hantera ursura ungar, som bara ville glo på tv hela dagarna, oavsett väder, och då antingen glodde på tv och var sura eller inte fick glo på tv och var sura, ringde vi hulkande till dagis och undrade om barnen fick komma tillbaka en vecka tidigare. OCH DET FICK DE. Halleleeeeluja.

Nuförtiden, eftersom de har en lekkompis på landet, kanske det skulle funka bättre. Men nej, 5 veckor, varav en bortrest, räcker gott.

Och känner mig inte det minsta usel över lovfritids. Inte på sommaren och inte på höst-, jul-, sport- eller påsklov. Vi har inte 14 veckor ledigt.

Tjockalocka sa...

Nej jag känner mig inte särdeles usel heller faktiskt. Men får ibland känslan av att dom som väljer hela sommarlovet och alla lov "hemma" gärna vill känna sig lite bättre. Och det får dom väl göra då.

Fritids är ju allra bäst på lov! Roliga aktiviteter, få barn och nya gruppkonstellationer.

Men det jag märker är att - utan att barnen egentligen fattar innebörden - så kan K komma hem och säga "den och den ska vara ledig HELA påsklovet! Det ska jag också!". Som en tävling. Fast det har egentligen inget att göra med vad han vill. Tror jag.

Jag ska vara ledig 5v i sommar och tycker det är länge. Och så är det fotbollsläger en vecka. Om min son brås allra minsta på mig så klättrar han på väggarna sen.