tisdag 20 december 2011

Så har vi då mormor in da house

Och ha ha, hur förutsägbart är inte allt?
Hur kan man tro att det nånsin blir annorlunda?

Tåget var fem minuter tidigt, men ack, resan var förfärlig.
Trafiken i Stockholm hemsk.
Julbelysningen i city gräll.

Fina vännens lägenhet där mormor ska sova (som är supermysig och sekelskifescharmig) var kall och mörk (eh, bara att tända en lampa?).
Vår hiss var otäck och skranglig och ytterdörrarna inte lika fina som i förra huset.
Maten jag handlat åt hon ändå inte, (eftersom hon lever på enbart Polly och lugnande) och VAD HADE VI TÄNKT ATT HON SKA GÖRA HELA DAGEN ENSAM IMORGON?? (Hon är medveten om att vi jobbar.)

Kan hon inte gå på stan då? Nej HERREGUD, det BEGRIPER vi väl att hon inte kan. Med hundar?? Nej, men kanske utan? Nej, HERREGUD hon lämnar inte hundarna ensamma i en främmande lägenhet.
Kan hon promenera med hundarna till oss då, om hon får nycklar så hon kommer in (vi jobbar)? Nej, HERREGUD det är för långt och för kallt.
Kan hon ta bussen då som ju går utanför och som stannar utanför? Nej, USCH hon vet inte hur man åker buss med hundar, och hon vet inte vart hon ska och...

Nu körde maken just hem henne till mysholken, på villkor att han stannar tills hundarna kissat utanför i lilla miniparken (för hon är mörkrädd och Stockholm är fullt av banditer) samt åka med i hissen upp (för den hissen är tydligen också läskig).

Det har gått tre timmar.
Ni förstår kanske att man måste vara kraftigt terapimobiliserad för att lyfta sig ut ur boxen.

Ho ho ho, God Jul!

10 kommentarer:

JsN sa...

Sprit eller lugnande?

Jag gissar att hon inte hämtar barnen tidigare från skola och förskola imorgon för att ni ska hinna jobba klart för att ta julledigt (på FREDAG)? Är hon medveten om att ni jobbar torsdag också?

Inser att det inte hjälper att säga "vad var det vi sa!" men kan ändå inte hålla mig!

Hon visste att ni jobbade, hon visste att hon inte skulle bo hos er! Andas och håll på din del ab avtalet! Mot dig själv, mot din familj, mot ditt jobb och dina åtaganden och även mot din mamma!

Malinka sa...

Om det inte vore så sorgligt vore det rent skrattretande.

Sista gången mormor är på besök under de här premisserna, okej?

Tjockalocka sa...

Jag vet.
Just nu ok eftersom jag ju vet hur det är.

Och nej, HERREGUD hämta barnen?? Skojar du. Hon kommer inte ens följa med på julavslutningen i torsdag eftersom den börjar 07:45 och så tidigt klarar hon inte att gå upp. Och hundarna yada yada...

Just nu är jag mest fascinerad över hur man lyckas klämma in så mycket negg på så kort tid. Det måste vara ett väldigt jobbigt sätt att se världen.

Anonym sa...

Håll ut! Hon åker snart hem (om än inte fort nog). Och du får terapiskriva av dig här på bloggen! Vi tänker på dig och stöttar dig i cyberrymden.

Julkram, Crimson

Spenaten sa...

Det är ju faktiskt synd om Mormor. Inte helt friskt beteende...

Ta nu en god kopp kaffe på jobbet och andas djupt.

Kram!

k. sa...

Kraft åt dig!! Låt resten av släkten komma och minska hennes utrymme :-)

Fina sa...

Herreje. Du är tuff du. Jag undviker mor på jul. Dristar mig till ett besök på annadagen. Då med syskon som sköld.

Anonym sa...

Man blir alltid lite obehagligt berörd när man läser dylika skildringar och tänker "men, ser inte den här personen själv?"...och sen kommer nästa tanke. Tänk om man själv kommer befinna sig där. Utan minsta insikt. Ve och fasa. Du är säkert luttrad och har stöd av din make, så hoppas julen blir fin ändå!

Bloggerskan sa...

Plötsligt fick jag Jonas Gardells sketch Mormor gråter framför ögonen. Den om vem som nånsin tackar mig och alla önskar att jag vore aska i en urna på spiselhyllan, typ. Som sagt, om det inte vore så sorgligt. Tänk att leva med de självbegränsningarna.

Kaos-Anna sa...

Oh My. Känner igen en del...tyvärr. Har ni köpt landställe? Var?