måndag 7 juni 2010

Baby Beluga

Har spenderat i princip hela helgen utomhus med våra goda vänner som anlände från Malmö i fredags. Inledde med lunch på svensk mark, uppe på svenska reppens takterass i gassande sol.
På kvällen råbiff på S:t Hubert, stället som kvalitetssäkras av ett gäng Brysseldamer i blåa hår som dricker Kir Royale.

Lördagen var den varmaste dagen hittils, tropiskt klimat när vi åkte ut till Röda Klostret, lekparker, häststallar och ett italienskt lunchcafé. Var tvungna att ta siesta på eftermiddagen innan lekar med den australiensiska grannfamiljen här i huset tog vid. Satt ute och åt choucroute garnie och drack vitt riesling, och pratade om livet.

Igår sa prognosen åska och ösregn, men när vi tappert tog spårvagnen ut till Bois de la Cambre där svenska kyrkan hade nationaldagsfirande med barnkör, korvgrillning och (såklart) Jakob Hellmankonsert, så såg himlen fortfarande ljus ut. Men just som prällen bad oss ta emot Guds välsignelse öppnade sig himlen symboliskt nog och regnet började vräka ner över folkdräktsklädda kaffekorgsdamer.

Vi hann precis med korven och varsin tunnbrödsrulle med gubbröra innan vi kastade oss på spårvagnen tillbaka till stan.

Och medan himlen sprack upp igen och låtsades som om inget hade hänt, så satt vi och drack espresso och åt glass vid Louiselaan.

Idag har sonen feber och vill mest bara lyssna på nya favvosången "Baby Beluga" på YouTube. Förutom att spela SuperMario det vill säga.

1 kommentar:

Anonym sa...

haha, det er min lille mann sin favoritt også! Den er kjempesøt.