måndag 11 januari 2010

Lite måndag

Bra början på en helt galen vecka.

Lite läkning, lite lunch på East med gamla traineekompisar, lite strategimöte, lite mindre slem ur kroppsöppningarna nu än igår, lite hämtning på dagis utan större haverier, lite brysselkålsskalning (barnen), lite fiskbullar, lite bankförhandling (maken), lite googling på engelska förskolor i Bryssel, lite längtan efter nya numret av Residence och reportaget "Kök med känsla".

Lite måndag.

9 kommentarer:

Yogamamma sa...

Är det flytt till Bryssel på gång?

Tjockalocka sa...

Ja, tre månader i vår, april-juni. :-)

MorsanMia sa...

Hoppas resten av veckan blir lika trevlig

åsa sa...

Oj, Bryssel och flytt och renovering på samma gång? Imponerande!

Tjockalocka sa...

åsa: Hm, ja, det är ju just det... Vi får väl se hur det går med allt. Kanske får flyga hem och projektleda lite mellan varven...

Fina sa...

Låter såå livligt! Måste byta jobb inser jag - får ju aldrig röra på mig.

Lenox sa...

Det finns "svensk" förskola i Bryssel till och med. Men är det språket du vill åt så förstår jag. Dock kan det vara bra att veta att många kommuner (om ni nu har kommunalt) har reglen att om man är borta mer än 8 veckor från sin förskoleplats så blir man av med den.

http://www3.ssb.be/preschool/

Tjockalocka sa...

Lenox: Jo, vi har kollat på SSB, men problemet är att den ligger i Waterloo, ganska långt och krångligt från Bryssel. Då måste man bo därute och det känns inget kul.
Just nu är jag inne på engelsk förskola, tror att det kunde funka för barnen faktiskt. Franska förskolan som vi fått plats på känns väldigt... fransk och det är nog svårare för barnen att snappa franskan.

Hoppas på förstående förskolepersonal härhemma... För sonens skull spelar det ingen roll eftersom han börjar skolan till hösten, men för dottern...

Lenox sa...

Tyvärr handlar det ju inte om personalen, man sparar barnens närvaro som kollas av då och då av ledning och då kan det uppdagas och då kan personalen åka dit på det. Men det är inte säkert att alla kommuner har samma regler då jag nog kanske tror att din har det.

Men visst är det stelbent, nåt så in i vassen!