måndag 29 september 2014

Bröllopsdagsmenyn


Alltså att ha bröllopsdag på en söndag äger. Så fantastiskt att gå ut och äta en brakmiddag en söndagseftermiddag! Först drack vi skumpa (vår bästa, egenimporterade, hemliga) och åt rostade mandlar (också egenimporterade, nån går igång på sånt). Sen promenerade vi några kvarter till favvostället Broms (fördel stan) och åt följande:


Barnen valde stor charcuteriebricka till förrätt - bresaola, fänkålssalami, prosciutto, kronärtskockor, oliver, parmesan...

Vi tog ostron toppade med en granité på äpple och blekselleri samt friterad schallottenlök. Ett glas champagne.

Dottern tog moules español (med friterad chorizo och härligt kryddig sås) som hon glufsade i sig med behag.

Jag tog konfiterad marulk med bacon, karljohan och rödvinssky samt rotselleripuré.

Sonen tog en japansk (vad annars?) Chirashi med lax, biff, avocado, koriander och kimchi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Herr C tog grillad hel vårkyckling från rôtisseriet med tryffelcrème och tomatsallad.

Jag tog kanel- och sockerrullade churros med äppelkompott, chokladcrème och kardemummaglass med sockerrostade nötter (alltså jag dog nästan där så gott...)
Barnen valde såklart crème brûlée...


Inga kommentarer: