torsdag 13 september 2012

Varför det är lite mycket just nu

1. Fasadrenoveringen from hell.
Vem trodde att man skulle bli så nedstämd av att ha huset inplastad med noll utsikt.
Eller för att vi åter fått kilovis med fint slipdamm i hela lägenheten eftersom man ju öppnar fönster INIFRÅN och dessa måste slipas trärent för att kunna målas om.
Eller att det, när borrningen och bilningen from hell var över (som dessutom orsakade ett borrhål rakt in i vardagsrumsväggen), visade sig att dom där stålbalkarna som håller hela balkongfaderullan uppe, är totalt sönderrostade och måste bytas vilket i värsta fall betyder riva upp parkettgolv och bila loss the whole fucking thing. I VÅRT VARDAGSRUM. Eller att herr C är ordförande i föreningen och sitter i krismöten titt som tätt.

2. Fuktskadan i badrummet på landet som nu gjort att hela badrummet är utrivet ned till trossbotten och reglar. Och att vi bara får ut 20% på försäkringen. Och att där är byggdamm och glasull typ all over. Och att vi har typ två veckor på oss att planera ett nytt badrum, köpa grejor och transportera dit.

3. Biljäveln som är på verkstan sen ett par veckor igen. Som kostade oss 35 lök för ett år sedan - ett trauma som fortfarande icke får nämnas i det Tjockalockska hemmet - och nu enligt skinnarverkstan skulle kosta oss 20 till. Där herr C gör en Michael Douglas-i-Falling-Down och går in till verkstan med ett virtuellt bollträ och exploderar i ansiktet på servicechefen. Och där förhandling nu pågått i samma antal veckor, vi kör runt i lånebil modell miniatyr, och det kastas in takboxar och däck i förhandlingen.

Sen ska man hämta, lämna, utfodra, skjutsa och umgås med ungar.

Och jobba.

Haha. Hahahahahahahaha.

3 kommentarer:

Malinka sa...

Gud, det där med att inte kunna se ut är hemskt. Som att bo i en källarhålla. Hade det så i två veckor när vi renoverade fönstren, och även om det passade på att vara –17 ute (!) just då och värmefläktarna inte riktigt hjälpte upp värmen, var det ändå de försatta fönstren som gjorde en så otroligt deppig.

Men varför bär de inte bort fönstren, sedan, och renoverar dem på annat ställe?!

Tjockalocka sa...

Jo, de har tagit bort ytterfönstren som är på annat ställe för renovering. Karmarna är lite svåra att "bära bort" dock, de måste slipas och målas. Och vissa bitar är så angripna att de måste sågas bort och ersättas.

Anonym sa...

Hu, jag fick lite andnöd av att bara läsa om eländet, stackare!