onsdag 20 juni 2012

Pre-midsommar

Sillar inlagda, laxar gravade, snapsar satta, tårtbottnar bakade, vaderna epilerade (aj).

Packar bagarna och drar till landet ikväll. (Med en smula ågren eftersom vi fick dra därifrån i söndags i total brådska och hann inte städa ur och plocka iordning. Jag avskyr att komma hem till nåt som inte är "iordning".)

Midsommar i ny konstellation. Både gällande plats och sällskap. Bryter (tillfälligt) en härlig Sörmlandstradition hos vänner mot en annan (förhoppningsvis härlig) Sörmlandstradition i eget chateau med andra vänner. Och hoppas hitta nån slags hållbar tradition för kommande år.

Är som vanligt nere i svackan pre-fest. Stirrar runt och kan inte fokusera. Sitter vid datorn istället för att packa. Nojjar för vädret. Kan inte nöja mig. Surar.
Det släpper. Som vanligt.

Vad ska ni göra på midsommar?

4 kommentarer:

Kattis sa...

Du är så himla ambitiös och duktig!
Sill, lax OCH egna tårtbottnar!
Själv fixar jag ingenting - eftersom svärmor vill göra allt.
Fick inte ens ta med skumpa.
Men hey, jag klagar inte.
Omhändertagen av svärmor är skönt.
Dorotea ska dessutom ha superfint väder.
Dock mygg...

Ha en skön relaxad midsommar!

JsN sa...

Normalt hade jag varit (nästan) framme till vårt midsommarfirande nu. Stadig avfärd onsdag eftermiddag och långhelg hos och med goda vänner som inleder sommaren. I år är det dock inställt. Det känns som att hela midsommar är inställt!

Jag sitter med ett glas rose och ångestar över att jag för första gången på mer än tio år inte är ledig torsdagen före midsommar och sörjer att sommaren inte börjar idag.

Men det blir säkert helt OK, citronsillen är i kylen och resten av helgen planeras ikväll eller imorgon. Vi ska tillbringa helgen med väldigt fantastiska människor!

k. sa...

Vi åker till "Nosebay" för första gången för en midsommar och firar hemma hos vänner där - som också är hemma och firar för första gången. Så lite premiäraktigt här också. Har med oss en pulled pork inför midsommardagen, skumpa och lite annat smått o gott. T ex ingredienser för mozarellasillen :-)

Skånetös sa...

Kommer vara hemma i Hälsingland hos svärmor. Det blir en hel drös av syskon, syskonbarn, bonussyskon och bonussyskonbarn. Huset blir fullt där så vi har lånat in en husvagn att sova i...
Som vanlig står jag för sillen, limesill, pepparotsströmming och vitlöksströmming och naturligtvis din tomat- och mozzarellamatjes.
Hoppas hinna fixa ett sånghäfte också när hemtentan är avklarad.
Ha en härlig midsommar!