torsdag 28 juni 2012

Så himla lättköpt

Alltså det är ju det jag säger.
Människor - jag - är så himla lättköpt.
Minsta lilla psykologiska puff uppåt och jag omvärderar totalt min arbetsplats och tycker plötsligt att den är toppen.

Nye GD omorganiserar.
Det öppnar sig möjligheter.
Möjligheter som visserligen fortfarande är långt från att bli verklighet, men bara tanken på att vara påtänkt för dessa potentiella möjligheter - i kombo med min lilla amerikanska puff nedan - gör att jag vill dricka rosébubbel och pussa alla.

Så himla himla lättköpt.
Eller, så lätt att få människor på bra humör.
Jag ska verkligen tänka på det när (om) jag nånsin blir chef.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag vill också bliva chef. Och tänker så - så himla lätt att skapa en positiv arbets/personalmiljö medelst tro på, puffar framåt, kreativitet/utveckling av individers egenskaper/ förmågor etc. Så himla lätt att föra fram människor som vill, kan, så himla lätt att bara se individer!

Rabiatfeminism sa...

Jo, om man själv får bestämma ja. Vilket man sällan får. Att vara mellanchef handlar ju oftast om att förhandla med ledningen ovanför och andra mellanchefer om resurserna. Sitter i exakt samma situation där man hoppas att nya möjligheter ska uppstå på myndigheten. Frågan är om det rör sig om önsketänkande eller om de som slutat och gått vidare är mer realistiska.

Rabiatfeminism sa...

Inte min mening att låta negativ! (Vilket jag gör ovan.) Men jag känner igen mig mycket i det du skriver och även i ett annat inlägg om att inte bli sedd. Fick en fantastisk egoboost av en privat bekant häromdagen och det är ju så otroligt trist att aldrig arbetsgivaren kan bjuda på sådant. Men i det senare fallet räcker det ju inte med fagra ord, man vill att det ska synas i lönekuvert och karriärmöjligheter också!