torsdag 4 mars 2010

Mössa

Jag vägrar mössa trots -12 grader. Jag har vägrat mössa hela vintern. Jag har alltid vägrat mössa. Hela mitt liv. Jag ser fan ut som ett ägg i mössa. Som en sköldpadda. Jag vill inte. Jag avskyr kallt, vått och blött. Vinter. Jag vill inte ha mössa. Jag är fem år gammal. Idag segrade 36-åringen i mig och en kliig lovikkamössa åkte på. Femåringen därinne surar fortfarande.

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Men det finns ju en massa bra alternativ; öronpuffar (både tunna svarta typ för cyklister och fluffiga varianter) samt hårband i ull som skyddar öronen. Eller en sjal som man drar upp. Bra alternativ om man har en frisyr som man inte vill förstöra.

JsN sa...

JAg köpte en för min ekonomi då hutlöst dyr mössa när jag pluggade och sedan dess använder jag med glädje mössa när det är kallt. *gillar mössa* Det gäller bara att hitta en man trivs i. (Och den nämnda mössa är fortfarande 12 år senare ursnygg)

Tjockalocka sa...

Jag funderar på en vintage pälsboll (om man får). Men faktum kvarstår att när mössan är av så ser undertecknad ut som en dränkt katt. Babyhår.

Skånetös sa...

Jag passar inte heller i mössa. har allt för litet huvud och dessutom glasögon. Det blir liksom inte mycket kvar av ansiktet när mössan åkt på...
Sedan 10 år kör jag med svart basker och inbillar mig att det är helrätt som den "svårmodige" designer jag är. ;-)
Eftersom baskern inte sitter åt över hela huvudet håller sig frisyren ganska bra.

Kaos-Anna sa...

Jag vägrar också mössa. Jämt.
Har bara mössa när jag åker skidor.