söndag 14 mars 2010

Långkok

Samtidigt som han svängde ihop en granatäpplebeströdd marängswiss och kokade kaffe, konverserade gäster samt plockade leksaker, satte han även ett tretimmars söndagslångkok som resulterade i en härlig husman denna söndagkväll:

Kokt rimmad fläsklägg kokt med stora bitar morötter och lök, hemkört potatismos, serverat med stark dijon och pepparrot.

Dottern länsade tallriken och klappade sig på magen.

5 kommentarer:

Aggie sa...

Jeg er snart avstandsforelsket i din man;-) Herligt!

Fina sa...

Är han kock eller är det bara en passionerad bisyssla??

Bloggerskan sa...

Har din man något tips för hur man skalar granatäpplen utan att det sprutar saft över både kök och kläder?

Tjockalocka sa...

Ha ha, nä han är inte kock, han är bara rätt så passionerad när det gäller mat och vin.

Tja, han delade den på mitten med en kniv och bankade sedan ut kärnorna ur skalet med baksidan av en kniv. Men visst stänker det!

Jos sa...

Tack för en på alla sätt härlig eftermiddag i era gemak. Vilken våning, vilken utsikt, vilket sällskap, vilken swiss!

Make & godingar är välkomna upp på middag efter dagis när du är på rivieran. Santé, cherie!