tisdag 1 september 2009

Det här är old school

Niolbolagets smörgåsjärn från 1976 får stå till tjänst. En varm macka med kassler, surkål, dijonsenap och västerbottenost. Hemmalunch.

6 kommentarer:

Paula sa...

Ååå, precis ett sånt järn hade jag en gång i tiden!

Tjockalocka sa...

Min mamma hade sparat det och skickade med det i vår överfulla bil. Trodde aldrig jag skulle använda det, annat än att möjligen dänga eventuella inrottstjuvar i huvudet med, men se där! Idag kom det väl till pass.

Petra sa...

Men vad fing järn. Sådant skulle jag vilja ha.

Skånetös sa...

I like! :-)

Växte upp med ett och det användes flitigt. Hittade senare två lika dana på loppisen vid Öresundsvägen i Lund för 40 kr. Gav bort det ena till en av mina systrar som blev jätteglad. Mitt exemplar har brukats mycket i perioder. Länktar efter ett stort kök där det kan vara framme tillsammans med det fina rånjärnet Tomas tog med sig in i boet.
Visst får smörgåsarna en fin stekyta?

Skånetös sa...

Glömde...

Mackan lät väldigt god, så den kommer att testas här hemma inom en snar framtid. :-)

Anonym sa...

Mackorna blir otroligt goda i detta järn. Måste bara bre på smör på utsidan på båda brödskivorna.så att bröden steks i smör både uppe och nere. Då är detta järn överlägset alla teflonvarianter . Ofattbart knaprigt gott. Testa skinka och ost och en tomat skiva. Det ska vara svårt att stänga järnet med mackan i. Då har man rätt mängd pålägg.