torsdag 26 september 2013

The Mother and the Jul

Hade det inte varit för mina två år i terapi och min man så hade jag nästan fallit handlöst i skuldfällan igen.

Såhär: "Jag vill inte vara ensam över jul, jag vill komma upp till er men följande gäller: Du måste åka ner 60 mil ToR för att hämta mig på en dag jag bestämmer. Jag måste få stanna minst en vecka. Jag vägrar åka tåg på vissa specifika datum vilket gör att jag måste stanna extra länge. Jag vill sova i en skön vuxensäng, i ett tillräckligt stort rum. Jag vill att ni vuxna konverserar mig större delen av tiden. Du måste följa med mig i hissen varje gång jag ska ut med hunden. Eller så får du gå ut med hunden. Vår relation är ditt fel och ditt ansvar och du borde skämmas. Vi ska ha trevligt och alla ska vara glada. Jag har skickat med detaljerade instruktioner på exakt vilken sittplats jag bara kan tänka mig. Så, när kan du boka och betala min biljett?"

Först bara: slagsuget i magen, skuldavgrunden. Sen: försiktigt balansera upp för kanten igen, trippa baklänges tills jag når fast mark. Avvakta. Och så ilskan. Frustrationen. Som kommer sent om natten, tidigt om morgonen. Monologerna. Slutligen: Mognaden. Svaret med mina absoluta gränser, satta once and for all. Tack då.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas att du fixade att svara att det tyvärr inte funkar! Men hon är hjärtligt välkommen att komma om hon stannar max tre nätter (sen luktar fisk och gäster illa), hon får finna sig i att sova i ett av barnens rum, resan får hon klara både att genomföra och boka själv och att hundarna är hennes eget problem även om hon gärna får ta med dem.

(Och att huruvida man är glada och har trevligt beror på alla inblandade.)

JsN

Jag sa...

Å JsN! Du skulle sett mitt svar som jag postade idag - på pricken nästan exakt så! Spot on. Yep, I did it. :-)

Anonym sa...

Åh! Vad du är bra! Och modig!

JsN

Malinka sa...

Duktiga du!

Jag fick ångest bara av att läsa det där. Brrr!

Kattis sa...

Bra J!!

Anonym sa...

Är väldigt nyfiken på dem ömma moderns respons...

JsN